O fetiţă de 13 ani a murit după ce a fost transferată prin 3 spitale

ambulantaDSP Neamţ anchetează decesul unei paciente de 13 ani, din comuna Vânători Neamţ, care a murit miercuri după ce fusese transferată prin trei spitale din Neamţ şi din Iaşi. Ancheta DSP va intra în linie dreaptă abia după primirea rezultatului necropsiei şi abia apoi se va stabili dacă există vreo culpă medicală sau nu.

Fetiţa a murit miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, unde a fost transferată de la Spitalul de Neurochirurgie din acelaşi oraş, din cauza gravităţii situaţiei în care era. Iniţial, copila a fost internată la Spitalul Orăşenesc din Târgu Neamţ, de unde a fost transferată la Iaşi, cu suspiciune de meningo encefalită.

Pacienta a fost adusă în stare gravă la spitalul nostru, motiv pentru care a fost internată la clinica de Terapie Intensivă. Ea a fost transferată de la un spital din judeţul Neamţ, după ce a fost diagnosticată cu meningită. În timpul internării, pacienta nu a răspuns la medicaţia administrată şi a suferit de mai multe ori stopuri cardio-respiratorii”, a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi.

În funcţie de rezultatele necropsiei şi în urma analizei fişelor de internare, Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică vor stabili dacă există vreo culpă medicală în acest caz.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns