“Nu sunt de profesie ‘deputat’!” / Harbuz, cu un ochi la procesul cu ANI şi cu reperele Halaicu, Băsescu, Năstase, Sârbu, Ponta în inimă…

Rep. – Care mai este stadiul litigiului Dvs. vs. A.N.I. ? Stiam ca ati contestat, ati pierdut la prima instanta si, in primele luni ale anului 2014 ati inaintat recurs. S-a judecat vreun termen?

Liviu Harbuz: Cererea de recurs formulată de mine împotriva hotărârii civile pronunțate de Curtea de Apel București, prin care contestația  împotriva raportului de evaluare a fost respinsă, se află acum pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, în procedura de filtrare, conform Noului Cod de Procedură Civilă.
Astfel, s-a acordat inițial un termen în completul de filtru la data de 03.02.2015, când magistratul asistent a întocmit un raport privind admisibilitatea în principiu a recursului, respectiv a verificat dacă cererea de recurs îndeplinește cerințele de formă prevăzute de Noul Cod de Procedură Civilă, procedând la comunicarea acestuia către părți. Având în vedere că împotriva acestui raport fiecare dintre părti putea formula un punct de vedere în termen de 10 zile de la primirea lui, s-a acordat un nou termen în camera de filtru la data de 23.06.2015, când în baza aspectelor consemnate în raport și a punctelor de vedere comunicate de părti, se va decide cu privire la admisibilitatea în principiu a recursului.
Ulterior, instanța de judecată va stabili termenul de judecată cu citarea părților, în vederea soluționării pe fond, în ședința publică, a recursului.

Rep. – Stiam ca ati contestat, ati pierdut la prima instanta si, in primele luni ale anului 2014 ati inaintat recurs. S-a judecat vreun termen?

Liviu Harbuz:  Da, Curtea de Apel București a respins contestația mea, ca neîntemeiată. Am formulat recurs împotriva Hotărârii civile pronunțate de Curtea de Apel, cerere înregistrată la Curtea de Apel la data de 07.04.2014, iar la Înalta Curte de Casație și Justiție la data de 09.04.2014. Așa cum am arătat mai sus, această cerere se află, la acest moment, în procedura de filtrare. 

Rep. – Care va fi gestul pe care il veti face, legat de acest subiect, daca veti castiga? Dar daca veti pierde?

Liviu Harbuz: Dacă voi castiga voi candida la Primaria Piatra Neamț, pentru că visul meu este să mă întorc acasă unde să fac ceva pentru cei dragi, așa cum îi consider eu pe nemțeni. Nostalgia și chemarea pământului sunt mai puternice decât pragmatismul unui om politic. Asta, desigur, în limitele unei proceduri de selecție în cadrul competiției din interiorul partidului, decizia finală aparținând rezultatului unui sondaj de opinie.
Dacă voi pierde voi știi să mă retrag cu demnitate.
Voi accepta că am fost un politician lamentabil care s-a împiedicat de-un fleac, crezând că poate “salva lumea”.
Marele meu avantaj este că nu sunt “de profesie” deputat.
Pentru performanțele mele profesionale am fost promovat în politică de oameni care constituie repere în viața mea, cum ar fi: Crin Halaicu, Traian Băsescu, Adrian Năstase, Ilie Sârbu, Victor Ponta. Am încercat să iau de la fiecare ce a fost mai bun, desigur, în limita posibilităților. 

Rep. – Indiferent de solutia finala a instantei, aveti a va reprosa ceva in legatura cu acest subiect legat de presupusa Dvs incompatibilitate (presupusa pana la o sentinta definitiva) deja stabilita de A.N.I.? Daca da, ce si de ce? Daca nu, de ce?

Liviu Harbuz: Indiferent de soluția finală a instanței îmi reproșez neglijența de a nu fi respectat ad literam litera legii, crezând, în naivitatea mea, că are importanță și spiritul ei.
Povestea ridicolă a incompatibilității mele o puteți afla din documentul atașat.

A consemnat D.Vinca

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns