„Nu staţi în baruri şi la telenovele, ieşiţi în stradă!” / Cine e nemţeanul care invită la protestul din 22 august?

11863350_152758005059086_2041438649261339207_n

Protestul din 22 august, din Bucureşti, din Piaţa Universităţii, este promovat intens şi în Neamţ de vocile antisistem. Activişti civici, oameni care nu dau nici doi bani pe clasa politică (sau pe o parte a ei) postează zilnic pe facebook îndemnuri menite a-i sensibiliza pe nemţeni să se alăture protestului naţional anunţat (care, nu e exclus, să fie organizat şi în judeţe).

Unul dintre cei mai vocali instigatori la atitudine civică pe acest proiect este nimeni altul decât George Marius Zănoagă, cel cunoscut deja ca “Protestatarul de pe Valea Muntelui”. Pe peretele de facebook al acestuia, zilnic sunt postate câteva mesaje, motivele pentru care românii nu trebuie să mai accepte guvernări precum cele din ’90 încoace, însoţite de fotografii sau clipuri motivaţionale.

“IN ’89 ROMANIA AVEA 0 DATORII …. DIMPOTRIVĂ AVEAM BANI DE PRIMIT DE LA MULTE TARI ARABE …… FABRICI …. UZINE …. COMBINATE ….. TOATĂ LUMEA MUNCEA …. TOATĂ LUMEA AVEA CASA …. TOATĂ LUMEA AVEA BANI …… PREA FRUMOS ….. ACUM ????? BLESTEMUL BLESTEMURILOR PE TARA NOASTRĂ ….. NU MAI AVEM NIMIC …. CUM E POSIBIL ASA CEVA ????? IN 25 DE ANI CHIAR AM FOST ASA DE ORBI ???? ASA DE NEPĂSĂTORI ???? ASA DE INDIFERENTI ???? ALOOOOOO ROMANIA , TREZIȚI-VĂ ODATĂ ….. UITATI VA IN JUR …. PRIVIȚI REALITATEA …. CE VEDETI???? VA SPUN EU CE VEDETI : O TRAGEDIE A ACESTUI POPOR ….. PANA CAND ROMANI ????? PE 22 AUGUST VOM SPUNE „S T O P”…….. NU STAȚI LA TELENOVELE …. NU STAȚI LA PLAJA ….. NU STAȚI IN BARURI …..NU STATI IN BISERICA …….NU STATI PE DEALURI ….. IEȘIM CU TOȚII IN STRADA ….. E DATORIA NOASTRĂ …… STOP CORUPȚIE !!!!! STOP MANIPULARE !!!!! STOP BATJOCOREI!!!!! STOP CONFLICTELOR DE INTERESE !!!!! STOP – STOP -STOP …… ROMANIA E IN MOARTE CLINICA ….. GÂNDIȚI-VĂ LA COPII VOȘTRI …. LA PĂRINȚII VOȘTRI ….. LA NEAMURILE VOASTRE ….. GANDTI VA LA ACEI EROI DIN ’89 CARE PT NOI SI AU DAT VIAȚA …. GÂNDIȚI-VĂ LA ISTORIA ACESTEI TARI ……LĂSAȚI INVIDIA SI INFIFERENTA ….. NE APĂRAM TARA ….. DE ACEI CARE IN 25 DE ANI NE AU DISTRUS-O ….. 22 AUGUST …. BUCUREȘTI-PIATA UNIVERSITATII -KM 0 , MOBILIZARE NAȚIONALA ….. NE VREM TARA ÎNAPOI !!!!! VREM O ROMANIE CURATA !!!!!! VREM O ROMANIE EUROPEANA !!!!!!!!”, spune Zănoagă într-un mesaj postat duminică (am păstrat redactarea acestuia).

Pentru a-I încuraja şi pe alţii să-şi înfrângă teama, Zănoagă dă propriul exemplu, el fiind cel care de aproape o lună a aruncat în aer liniştea Văii Muntelui, tulburând şi afacerile şi somnul unora: “FRATI ROMANI …. AM OBOSIT …. DAR NU MA DAU BĂTUT …. DE PATRU SAPTAMÂNI SA TE „BATI” CU O ADEVARATA BANDA ORGANIZATA : POLIȚIE – PRIMARI – ROMSILVA – PATRONI GATERE ….. CARE AM SPUS IN CELELALTE FILMĂRI CINE SUNT – NIȘTE PENALI ,FIIND SPRIJINIȚI DE PROCUROR -,JUDECĂTOR – DEPUTAT – UN PRINȚ STURZA …OFIȚERI DIN PJN ……FOARTE GREU ….. SA AI ASA CEVA PUȘI PE CAPUL TĂU ……DE UNUL SINGUR ….. DAR VA AM PE VOI ….. SE LĂUDAU CA MA ARESTEAZĂ ….. ACUM AU MUTIT TOTI ….. AU DAT ÎNAPOI …. AU FRICA ….. AM TARA CU MINE …… VOM FACE DREPTATE FRATI ROMANI ….. AU TRECUT 25 DE ANI DE CORUPȚIE – HOȚII-MANIPULARE – 25 DE ANI DE CHINURI …… ACUM CU TOȚII VOM SPUNE S T O P …… 22 AUGUST – BUCUREȘTI – PIATA UNIVERSITATII -KM 0 ….. MOBILIZARE NAȚIONALA …… NE VREM TARA ÎNAPOI !!!!! CONFISCAREA AVERILOR ILICITE !!!!!!!”.

Drept e că foarte mulţi îl încurajează şi se declară alături de neliniştitul Zănoagă, în comentarii, atât în ce priveşte protestul din 22 august cât şi lupta sa cu “caracatiţa de pe Valea Muntelui”. Dar, în buna tradiţie românească, solidaritatea este, cel puţin până acum, una mai mult declarativă.

11755819_152727215062165_4696779928005295404_n

Cert este însă că tânărul pare a fi alimentat, din ce în ce mai mult, cu informaţii despre circuitul relaţiilor în natura de pe Valea Muntelui, primari, silvicultori, gaterişti, poliţişti, politicieni găsind acum în acesta un coşmar mai strident şi mai de temut decât DNA-ul sau alte instituţii ale statului.

D.V.

4 thoughts on “„Nu staţi în baruri şi la telenovele, ieşiţi în stradă!” / Cine e nemţeanul care invită la protestul din 22 august?

  1. Protestul din 22 august promovat de vocile antisistem!!? Eu văd doar PDL-iști!

  2. BRAVO ! CONTINUA ASA , SUNT TOATE MOTIVELE. AR FI BINE SA INTELEGEM SI SA ACTIONAM, REACTIONAM TOTI CEI CARE SUNTEM AFECTATI DE CEEA CE SE INTAMPLA DE 25 DE ANI .INADMISIBIL ! MINCIUNA, CORUPTIE, OCUPAREA POSTURILOR PRIN INFLUENTA, PILE, RELATII, BATAIE DE JOC IN JUSTITIE SI SANATATE, DREPTURI EXCESIVE PT CEI CARE CONDUC TARA, LUX NELIMITAT IN ACEASTA TARA CUM NU VEZI NICAIERI IN ACEASTA LUME , NEDREPTATI STRIGATOARE LA CER, JAF, SETE NEMARGINITA DE IMBOGATIRE IN ORICE CONDITII, S.M.A. TREZITI VA ROMANI CU ADEVARAT ! ACTIONATI, LUPTATI SI INLATURATI CIUMA CARE A CUPRINS TARA SI VIATA NOASTRA ! DOAMNE AJUTA !

  3. Usurel, dom’ MIHAI…. ! Riscati sa va creasca tensiunea si s-aveti nevoie de niscai hapuri ! In toate tarile unde regimul e cel capitalist, se-ntampla cele spuse de d-vs ! Numai ca „prostii” care conduc acolo, stiu de zeci de ani, ca plebei ii trebuie mancare, imbracaminte si bani indestul, ca sa nu deranjeze. De aia fug Rumanii nostri in Anglia sau Suedia sau Franta, ca acolo ajutoarele pt. sarmani sunt maricele si le permit subzistenta…. Nu ca la noi, unde salariile si pensiile rar depasesc 100 de euroi iar ajutoarele sociale sunt sinonime cu….bataia de joc ! Resemnati-va cu ideea ca nu sunteti egal cu ceilalti !

  4. Cumva Mihai cu portavocea ? N-ati incercat si d-vs, marea cu degetul ? SI….???

Lasă un răspuns