Nu Kim Jong-Un  ci Harbuz: Nu cred că există vinovați în acest demers și nu cred că este un eșec!

harbuz

“Puciul” (cum l-au etichetat liberalii) de joi, de la Primăria Piatra Neamţ – unde PSD a încercat să câştige în CL funcţia de primar interimar dar a piedut-o pe cea de vice – va mai stârni comentarii, analize, dezbateri.
Cum până acum bărbaţii din PSD Neamţ păreau că se ascund după Aurelia Simionică (singura care a dat şi declaraţii, la cald, şi un comunicat azi-dimineaţă), vestea.net a solicitat un punct de vedere deputatului Liviu Harbuz (preşedinte executive PSD Neamţ şi purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene).
Merită citit acest interviu: dincolo de subiectul pus pe tapet, puteţi afla şi părerea deputatului despre unii “impostori” sau “mercenari” din presă şi multe altele

…………………………………………………………………………..

  1. Cum comentati, in cateva fraze daca se poate, dezastrul suferit de PSD Neamt la Primaria si CL Piatra Neamt unde tentativa formatiunii dvs de a impune un nou primar interimar s-a soldat cu un esec dublat de pierderea mandatului de viceprimar detinut de PSD?

Liviu HarbuzNu știu despre ce dezastru vorbiți, dar, probabil, cultura dumneavoastră politică nu integrează și negocierile politice democratice constituite în procese de etape și nu în procese ireversibile, negocieri politice prezente la toate nivelurile din activitatea politică. Motivarea unor astfel de inițiative politice poate fi locală sau generală. În cazul despre care vorbim, a fost o decizie a unui președinte de organizație locală care a înțeles să construiască o strategie pe termen scurt și mediu (pană la alegerile din 2016 pentru funcția de primar), luând în calcul potențialul administrativ propriu corelat cu potențialul partidului din care face parte, partid aflat astăzi la guvernare. Această conjunctură se dovedește ca fiind benefică pentru locuitorii orașului Piatra Neamț (investiția în Piața agro-alimentară din Piatra Neamț, reglarea datoriilor Primăriei din Piatra Neamț, dezvoltarea orașului prin investiții din fonduri europene în noul exercițiu bugetar 2014 – 2020). Decizia echipei PSD Piatra Neamț a fost una legitimă având un singur scop: crearea unui trend pozitiv pentru dezvoltarea orașului, în contextul convulsiilor de pe partea dreapta a eșicherului politic. Desigur, dumneavoastră apreciați într-un mod superficial că a fost “un dezastru”, când, de fapt, a fost doar un proces de etapă. Pierderea mandatului de Viceprimar pentru PSD nu va afecta în niciun fel determinarea și forța PSD-ului de a impune politici favorabile pentru locuitorii orasului Piatra Neamț. Doamna Simionică Aurelia nu a fost “decerebrată”, dimpotrivă, pe principiul “ce nu te omoară, te face mai puternic”, prin experiența acestui moment va deveni mai eficientă, fără a deplânge funcția de viceprimar.

 

  1. Cand si cum ati aflat Dvs de aceasta incercare a PSD Neamt? Ati fost implicat in vreun fel in organizarea si pregatirea acestui demers, in negocierile inerente care au loc intr-o asemenea situatie? Detalii…

Liviu Harbuz – Este nerelevant dacă eu am știut sau nu am știut despre acest demers. Cu certitudine nu am fost implicat în organizarea și pregătirea acestui demers și nici în negocierile aferente, dar îmi asum, în solidar, consecințele acestei inițiative. 

 

  1. Cine credeti ca ar fi vinovatii pentru acest esec suferit de PSD?

Liviu Harbuz – Nu cred că există vinovați în acest demers și nu cred că este un eșec. Repet, este doar o etapă de parcurs dintr-un lung șir de demersuri politice într-un cadru democratic, demersuri specifice unei organizații politice puternice. 

 

  1. Ce efecte cuantificati sau estimati pentru formatiunea dvs politica? cat de afectat este si va fi PSD Neamt dupa aceasta infrangere?

Liviu Harbuz – Singurele efecte cuantificabile pentru formațiunea politică din care fac parte se referă la o regrupare rațională și la o adaptare coerentă la realitățile politice imediate din Județul Neamț, în concordanță cu interesul publicului nemțean. Pierderea unui post de viceprimar de către PSD, la acest moment nu grevează agenda publică a locuitorilor din Piatra Neamț, ba, dimpotrivă, ne oferă posibilitatea să fim mai performanți în demersurile noastre administrative. 

 

  1. Cum comentati speculatia „Liviu Harbuz nu e foarte trist de acest esec, e o ocazie foarte buna sa mai arate inca o data ce lider neperformant este Ionel Arsene”?

Liviu Harbuz – Fraza definită de dumneavoastră ca “speculație” sunt convins că vă aparține. Performanțele membrilor din conducerea PSD sunt identificate și evaluate în cadrul organizației de partid și, atât cât depinde de mine, ele nu vor face obiectul dezbaterilor unor impostori cu pretenții de jurnaliști. Pot să respect opțiunea dumneavoastră de a critica Guvernul, Conducerea Centrală a PSD-ului, Conducerea Județeană a PSD-ului, încercarea de a dezbina liderii PSD la nivel județean, dar nu pot să înteleg atitudinea de mercenar aflat în solda unuia sau a altuia.

 

Orice alt amanunt pe care doriti sa-l precizati in legatura cu acest subiect este binevenit (cu rugamintea sincera: pe scurt!).

Liviu Harbuz – Iar, la final, așa cum mi-ați recomandat, voi pune o întrebare foarte scurtă: Vinca are cratimă?
Nu mă îndoiesc că veți reda integral punctul meu de vedere, în virtutea unei bune colaborări.

A consemnat Daniel Vinca

……………………………………………………………………………

Nota Bene – Cum am primit răspunsurile deputatului Liviu Harbuz, i-am şi comunicat că remarca/întrebarea finală cu “cratima” nu o vom publica, din motive evidente (întrebarea era legată de un subiect punctual iar deputatul are acces la sisteme media unde poate spune oricand, orice, poate ataca asa cum doreste pe oricine, inclusiv cu astfel de replici inteligente).

M-am răzgândit (am reevaluat situaţia, cum spun politicienii) şi am publicat toate răspunsurile intervievatului, integral, cu fiecare virgulă, aluzie sau insulta.

Nici măcar nu o să le comentez ba, ca să fie sigur că aceste mesaje şi aprecieri (care au legătură directă cu non-performanţele PSD, nu?) au o şansă mai mare să fie reţinute, le voi enumera:

cultura dumneavoastră politică nu integrează și negocierile politice democratice”,

“Desigur, dumneavoastră apreciați într-un mod superficial că a fost <<un dezastru>>”

“nu vor face obiectul dezbaterilor unor impostori cu pretenții de jurnaliști”

“Fraza definită de dumneavoastră ca <<speculație>> sunt convins că vă aparține”,

“nu pot să înteleg atitudinea de mercenar aflat în solda unuia sau a altuia”,

“voi pune o întrebare foarte scurtă: Vinca are cratimă?”

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns