Nu e bazar turcesc. E faţada Casei de Cultură din Piatra Neamţ!

Despre starea jalnică în care se află interiorul Casei de Cultură nu mai e nimic de zis. Poate nu le-ar strica proprietarilor (băieţii deştepţi din fruntea sindicatelor din România) să facă o vizită de informare la Casa Culturii din Târgu Neamţ, să-şi dea seama ce înseamnă “omul sfinţeşte locul” (din fericire pentru târg nemţeni, clădirea de acolo aparţine administraţiei locale, în timp ce la Piatra Neamţ administraţia nu poate face nimic întrucât ditamai clădirea din centrul oraşului aparţine lor, baronilor din sindicate).

Dacă despre interior nu mai zicem (acum!) nimic, şi o privire de ansamblu pe faţada clădirii e tot generatoare de vorbe dulci. Dacă despre culorile tencuielii nici nu îţi mai vine să scoţi nicio silabă, “decorarea” a la sorcovă cu reclame care de care mai ţipătoare e şi ea una aparte.

 

Pentru cei care nu sunteţi din Piatra Neamţ: Nu, pozele de mai sus nu sunt dintr-un bazar tucersc, nici de la vreo hală cu standuri şi chichineţe chinezeşti ci este chiar faţada clădirii botezate de proprietarii ei CASA DE CULTURĂ DIN PIATRA NEAMŢ.

Verde, roşu, galben, portocaliu, violet, roz, iar galben, albastru, iar roz… A scăpat vreo culoare din enumerarea de mai devreme? Nici de pe faţada clădirii destinate să apere (cică) tradiţia, cultura, bunul gust…

Iar pe sorcova asta din imagini nu mai e valabilă scuza cu lipsa resurselor financiare. E vorba doar de minime reguli cromatice, de bun gust şi de bun simţ. Pe care ar putea să le impună proprietarul societăţilor care au închiriat spaţii şi afişează (firesc, nimic de zis) o firmă, o reclamă, o ofertă de produse sau servicii.

Şi că se poate să ai un banner sau o firmă într-un design civilizat o demonstrează chiriaşul de pe laterală, TEMPLE PUB.

Dar pietrenii nu pot face altceva decât, trecând prin zonă, să contemple aşa “cultură” şi să se roage la Dumnezeu ca proprietarii să investească în clădirea din buricul oraşului şi, poate, să găsească şi un director gospodar cât de cât şi care, civilizat, să le prezinte câteva reguli minime de afişaj chiriaşilor…

A, este director? Mda, se vede…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Nu e bazar turcesc. E faţada Casei de Cultură din Piatra Neamţ!

  1. Ce peisaj infiorator. Directorul sa-si dea demisia si sa vina unul tanar cu chef de munca.

Lasă un răspuns