Nu a putut fi oprit în trafic de polițiștii din două județe. Mașina a fost găsită abandonată la Horia!

Mașina urmărită de polițiștii din Neamț în după-amiaza zilei de sâmbătă a fost găsită abandonată în comuna Horia, anunță Monitorul de Neamț.

Aceeași sursă precizează că, de fapt, urmărirea a început în județul Bacău unde șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor și că abia apoi în operațiune s-au implicat și polițiștii din Neamț care nu au reușit însă să creeze un baraj care să fie eficient: <<De certitudine este că urmărirea a fost iniţiată de poliţiştii băcăuani, după ce şoferul nu a oprit la un filtru rutier, iar aceştia au primit ulterior şi sprijinul colegilor nemţeni. Tot în momentul în care va fi emis un comunicat oficial, se va clarifica şi dacă au fost trase focuri de armă de către oamenii legii, o altă informaţie oferită de martorii oculari care au sunat la redacţie. O altă informaţie neoficială este că proprietarul maşinii ar fi din oraşul Roman, însă rămîne de văzut dacă acesta se afla sau nu la volanul autoturismului>>.

Faptul că forțele IPJ Neamț nu au reușit să-l blocheze și să-l captureze pe șoferul respectiv nu este ceva de mirare în condițiile în care, în mod frecvent, în Piatra Neamț există maxim 2 patrule de ordine publică (uneori, chiar una singură) și, de asemenea, nici resursele umane și logistice ale Poliției Rutiere nu permit desfășurări de forțe după modelul Polițiilor occidentale.

De nenumărate ori, reprezentanții sindicali ai polițiștilor au atras atenția că angajații instituției sunt trimiși în stradă, să lupte cu infractorii, cu echipamente precare și cu mașini vechi, adevărate sicrie pe 4 roți…

D.V.
sursa foto – arhiva POG

One thought on “Nu a putut fi oprit în trafic de polițiștii din două județe. Mașina a fost găsită abandonată la Horia!

Lasă un răspuns