Noutăți în dosarul de viol în care victima e Hrisostom Filipescu! Acuzatul: „Călugărul m-a rugat să facem sex!”

Răsturnare de situație în dosarul de viol deschis de Poliția Iași ca urmare a reclamației călugărului nemțean Hrisostom Filipescu: acuzatul spune că cele două partide de sex au avut loc chiar la solicitarea victimei.

Hrisostom Filipescu, fost stareț al unui schit din Neamț din Neamț (retras din funcția respectivă după un alt episod controversat de acum câțiva ani când a dispărut și a fost găsit într-o Clinică de Psihiatrie din Germania), a reclamat pe 9 martie faptul că ar fi fost violat, de două ori, de către un coleg de salon la Spitalul de Psihiatrie Socola unde abia fusese internat.

Audiat de polițiști, acuzatul susţine. însă. că fostul stareţ este cel care l-a rugat să întreţină relaţii sexuale. Poliţiştii au deschis dosar penal și rămâne de văzut ce alte probe vor găsi în afară de cele două declarații care se bat cap în cap.

Prelatul a postat pe 5 martie, pe contul său de YouTube, transmisiunea live făcută chiar din mașina Poliției, în care enumeră mai multe înalte fețe bisericești care ar fi implicate în scandaluri homosexuale sau contrabandă de țigări, spune că măicuțele de la două mănăstiri din Neamț fac pe mamele surogate la clinici din străinătate pentru sume cuprinse între 15 și 20.000 de euro, acuzând totodată BOR că finanțează PSD.

Anterior, superiorii starețului au sesizat poliția cu privire la faptul că Hrisostom Filipescu a dispărut, preotul fiind găsit la scurt timp într-o casă din localitatea Rediu (comună de lângă municipiul Iași).

Oamenii legii s-au dus să-l ia pe stareț de acolo, numai că acesta s-a împotrivit și a început să facă scandal, motiv pentru care polițiștii l-au dus la Spitalul de Psihiatrie Socola, din Iași.

Pe drum, starețul a făcut acel live, postat apoi pe contul său de YouTube. Iar la Socola ar fi avult loc cele două violuri reclamate de Hrisostom Filipescu, anchetate acum de polițiști.

D.V.

Lasă un răspuns