Noul program al centrelor de vaccinare tip Drive-Thru din Piatra Neamț și Roman

Începând cu data de azi, 27.10.2021, a fost modificat programul de lucru al centrelor de vaccinare tip Drive-Thru din Roman și Piatra Neamț, anunță DSP Neamț.

Noul program este următorul:
1. Centrul de vaccinare drive thru Shopping City Piatra Neamț, Bd-ul Decebal, Nr. 79:
• miercuri-duminică, orele 9 – 19,
2. Centrul de vaccinare drive-thru Roman Value Centre, Str. Mihai Viteazul, Nr. 3:
• Luni, miercuri, vineri – 15.00-19.00,
• Marți, joi, sâmbătă, duminică – 10.00-18.00.
Sunt organizate câte patru fluxuri de vaccinare, unde vă puteți vaccina în mașină, cu Pfizer, Moderna și Johnson& Johnson, fără să fie nevoie de programare.
Puteți veni cu maşina personală, cu motocicleta, cu taxi-ul sau cu mijloace de transport în comun cu capacitate maximă de patru persoane.
În centrul de vaccinare drive-through, veți prezenta actul de identitate sau certificatul de naștere. În cazul minorilor este obligatorie acordarea consimțimântului informat de către părinți sau de către tutorele legal. Puteți veni la vaccinare cu chestionarul de triaj completat. Documentul poate fi accesat de pe platforma ROVACCINARE la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/.
Echipele de voluntari și poliția locală vor asigura accesul către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post vaccinare.
În zona de triaj medicii verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare, după care veți fi ghidați către zona de vaccinare.
Vaccinarea se realizează direct în mașină.
Datele dumneavoastră vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

După vaccinare, veți fi ghidați în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical, timp în care, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul.
Rapelul îl veți putea face tot la centrul de vaccinare drive-through sau la orice alt centru de vaccinare.
În intervalul 23-24 octombrie, în centrele de vaccinare drive-thru au fost vaccinate 1.835 de persoane.

I.S.

Lasă un răspuns