Nouă polițiști, cercetați pentru înșelăciune și fals. Afacerea „Chirii fictive”


Nouă ofițeri și subofițeri de poliție din Neamț sunt cercetați pentru înșelăciune și fals, după ce ar fi încasat ilegal banii de chirie. Dosarul este în curs de cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, însă deocamdată niciunul din cei cercetați nu este urmărit penal.
Totul a ieșit la iveală anul trecut, în urma unei sesizări pe care Corpul de Control al IGPR a făcut-o după o anchetă în cadrul Poliției Neamț. Pe lângă faptele de înșelăciune și fals, polițiștii mai sunt cercetați și pentru alte nereguli asupra cărora nu am putut primi deocamdată lămuriri suplimentare. Cât privește plata banilor de chirie, polițiștii ar fi încasat aceste sume deși nu locuiau în imobilele declarate ca fiind închiriate.
Pe lângă cercetările privind încasarea drepturilor de chirie mai sunt și alte aspecte urmărite. Ancheta este în curs de desfășurare, deocamdată nefiind începută urmărirea penală”, a precizat procurorul șef Virginel Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.
Surse neoficiale vorbesc de faptul că printre cei cercetați în acest dosar s-ar afla și șeful Secției de Poliție Rurală 02 Săvinești, comisarul Mihai Bistricianu, dar și șeful Poliției Orașului Roznov, inspectorul principal Ionuț Matache.
Contactat de reporterul Vestea, comisarul Bistricianu a dezmințit implicarea sa în scandalul chiriilor. „Nu știu de așa ceva. Când o persoană este cercetată, i se aduce la cunoștință calitatea pe care o are, iar eu nu cunosc așa ceva”, a precizat Bistricianu.
La rândul său, inspectorul principal Ionuț Matache a negat categoric orice implicare în dosarul existent acum. În același timp, șeful Poliției Orașului Roznov a precizat că a fost cercetat în urmă cu doi ani pentru aceeași chestiune, dar că dosarul s-a clasat. „Acum doi ani, ca urmare a unei anonime, am fost cercetat pentru o presupusă încasare ilegală a drepturilor de chirie. Între timp, dosarul a fost clasat, pentru că instanța a decis că fapta nu există”, a punctat Matache.
De altfel, încasarea ilegală a banilor de chirie a făcut obiectul unor cercetări derulate și în alte județe ale țării, unde, la fel ca și la Neamț, realitatea din teren era cu totul alta decât cea prezentată de polițiști.
Pe site-ul sindicateuropol.ro sunt menționate absolut toate condițiile pe care polițiștii trebuie să le îndeplinească pentru a putea beneficia de banii de chirie, conform legislației în vigoare.

Alex SÎRBU

2 thoughts on “Nouă polițiști, cercetați pentru înșelăciune și fals. Afacerea „Chirii fictive”

  1. interlopii acestia aplica legea ? interesante ar fi si adresele „de domiciliu ” . DGA , doi s-un sfert , penibililor !

  2. IPJ demult trebuia desfiintata.

    Gradul de disolutie a acestei institutii este maxim.

    Faptul ca aceasta cloaca de corupti si incompetenti care se numeste IPJ exista inca,ne dovedeste ca Romania este un stat mafiot 100%.

Lasă un răspuns