Noroc de Dăncilă că văd liberalii gropile din UAT-uri cu primari PSD! Sau „nașpa gropile lui Harpa că ale lui Arnăutu erau sexy”!

O exprimare mai zglobie a premierului Viorica Dăncilă (cea cu „România scoasă din noroaie”) a redeschis spiritul combativ și creativ al PNL Neamț care a și realizat un mini-videoclip în care a mixat declarația lui Dăncilă cu câteva imagini cu drumuri nemodernizate din Neamț.

Imaginile sunt reale ba situația din teren este chiar mai cruntă decât o arată clipul făcut pe gugă de liberali. Mai mult – probabil din grabă – în ultimele secunde de acest gen de la finele clipului, sunt folosite imagini dintr-un drum care trece peste câmpuri deși astfel de catastrofe sunt în zone intravilane, la greu.

Clipul îl vedeți mai jos dar, până atunci, câteva observații:

1.Întâmplător, în imagini apar doar imagini cu drumuri județene sau cu drumuri comunale mai ales din cele cu comune cu primari PSD. Sunt drumurile mai bune în comunele cu primari PNL? Sunt primarii PNL mai fericiți cu noroaiele de pe drumurile lor?

2.Câteva gropi filmate sunt din parohia primarului Daniel Harpa de la Tîrgu Neamț. Vestea a fost una din publicațiile care nu s-a sfiit să critice anumite aspecte din Tîrgu Neamț dar liberalii de azi (unii cu pedigree PDL) se fac că nu văd că actualmente drumurile din ortașul de la poalele Cetății neamț sunt incomparabile cu cele din perioada cât a fost primar Decebal Arnăutu (fost PD, fost PDL). Iar Harpa nu doar că a moștenit un buget grevat de datorii făcute Dumnezeu știe pe ce dar chiar a schimbat fața orașului (nu că nu ar mai fi destule de făcut, inclusiv sub aspect economic, mai ales). Dar să vii tu PNL (cu un galben încă marcat de dungi portocalii) să bați obrazul unui primar PSD care e cu câteva clase peste primarul PDL e chiar interesant.

Mai mult, același primar Arnăutu (trimis acasă de votanții din Tîrgu Neamț în 2012) a fost susținut de noul PNL (după fuziunea PNL-PDL) pentru a candida în 2016, tot ca primar, în comuna Grumăzești. Probabil că regizorii din spatele clipului liberal nu știu cum arăta Tîrgu neamț în urmă cu 7-8 ani. Sau poate știu dar nu mai contează dacă ei trebuie să meargă pe un anume scenariu sau poate unii dintre ei sunt chiar dintre cei care realizau, pe bani publici plătiți de Primăria Tîrgu Neamț, sondaje politice de opinie care-l scoteau, din pix, pe fostul primar cu scoruri de peste 75 la sută (care, real, a obținut cam jumătate)… Dacă e așa, normal că văd doar gropile lui Harpa și că alea ale lui Arnăutu pot fi considerate frumoae, chiar sexy, nu?

3.Dintre comunele cu primari PSD care trebuie înfierați pentru drumuri proaste lipsește – ete na! – Zănești. O fi doar o coincidență sau încă o dovadă a BLATULUI pe care primarul PSD Filip l-a avut nu doar cu șeful PNL Zănești (cel declarat INCOMPATIBIL de ANI) ci și cu alții de pe la județ, din PNL? Sau poate unii preferă ca în loc de BLAT să spunem ÎNȚELEGERE, RELAȚII BUNE, TOLERANȚĂ… Dar putem adăuga și relații, bani, ceva șprițuri comune, nu?
Vestea publica în urmă cu câteva zile strigătul disperat al unei mame îndoliate care, într-o scrisoare deschisă, îi reproșa primarului respectiv cum și-a dus copilul la groapă prin mocirlă – Mesajul sfâșietor al unei mame în doliu: „Domnule Primar, mi-am dus fiul pe ultimul drum prin noroi până la genunchi!”. Ați văzut vreo reacție din partea vreunui fruntaș PNL Zănești? Sau a vreunui lider PNL Neamț? Sau dacă tot au pus la cale liberalii documentarul cu drumurile sparte din Neamț și dacă tot le-a dat Vestea subiectul mură-n gură, de ce nu or fi făcut o referire cât de mică la comuna în care aleșii PNL votează orice aberație a primarului PSD cu un zel mai mare decât al consilierilor social-democrați? (revenim zilele următoare cu mai multe fotografii din Zănești, să afle și cei de la județ, de la PNL, care nu or fi parte a blatului cu primarul de Zănești, care e situația exactă).

Revenind la clipul PNL Neamț. Da, situația cu drumurile județene, naționale, locale din Neamț nu este una deloc nefericită. Numai că liberalii nemțeni nu au făcut acest clip ca o reacție normală la nemulțumirile cetățenilor ci strict ca pe un mecanism propagandistic, la normă, pe un subiect impus/cerut/dirijat de la centru. Liberalii nemțeni au vreo 2 ani de când (cu rare excepții) nu mai vorbesc din proprie inițiativă despre problemele din județ.

Vă reamintim că în 2018 au fost numeroase subiecte legate de starea proastă a drumurilor din județ. Amintim <<Podul Preluca>>, <<Dâmburi Hangu>>, <<Cratere Poiana Teiului>> etc, subiecte pe care presa locală le-a tratat consistent și la care mașinăriile de propagandă de la PNL Neamț și PNL Piatra Neamț nu s-au sinchisit să scoată o consoană. E logic de ce: nu scăpase Dăncilă vreo perlă, nu ordonase centrul PNL, deci de ce să reacționeze liderii și propaganda PNL neamț la niște amărâte de gropi? Scrie presa, ce trebuie mai mult…

Iar la vremea aia, nu era nici an electoral și poate că și unii dintre liberalii care rup cămasa de pe ei (de se mai vede și maieul portocaliu) erau mai preocupați ca firmele lor și ale familiilor să încaseze banii de pe facturile consistente decontate de … decidenți PSD.

Oricum, clipul de mai jos și explicațiile de mai sus sunt semnalul clar că nemțenii se pot baza pe liberalii de la Neamț doar dacă aceștia primesc ordin de la Ludovic Orban. Cum spune liderul național (sau responsabilul cu imaginea) ȘO PE PSD-iști!, cum văd liberalii din Neamț că e plin județul de drumuri cu gropi.

Apropos, că tot a fost făcut clipul la Piatra Neamț: gropile de pe Strada Fermelor, ]n care dac[ intri cu roata ]’i rupi toat[ ma;ina sunt la fel de sexy ca alea de la T]rgu neam’ de pe vremea lui Arnăutu, de nu au fost băgate în clip?

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns