Noi AGA-mani de la Locativserv au mers neinvitaţi la şedinţa CA! Ciobanu şi Olariu au fost poftiţi afară…

Comedie ieftină la Locativserv unde noii AGAmani numiţi în funcţii acum câteva zile de Consiliul Local Piatra Neamţ au avut dimineaţă o încercare eşuată de … desant şi capturare. Mai ceva decât în filmele cu Stallone şi cu Arnold, consilierii locali Valentin Ciobanu şi Adrian Olariu au ajuns la şedinţa CA de azi-dimineaţă, de la 8,30. Neinvitaţi!

În numele membrilor CA, directorul Jănel Iosub i-a poftit afară din şedinţă pe consilierii locali. Încercarea lui Ciobanu de a spune ceva despre un fel de şedinţă AGA „tip de îndată” a fost demontată instant de Jănel Iosub care i-a explicat că, în conformitate cu prevederile legale, societatea este condusă de CA iar şedinţele AGA sunt convocate de preşedintele CA.

După ce consilierii locali au plecat cu coada între picioare, CA-ul şi-a intrat în ordinea de zi: analiza indicatorilor financiari, probleme curente ale societăţii, aprobarea salariului directorului. „În urmă cu câteva zile, prin natura atribuţiilor de director şi cu acceptul CA, am mărit salariile angajaţilor cu circa 30 la sută. Şi creşterea lefurilor pentru angajaţi şi această majorare care ma vizează au fost, în fapt, votate de Consiliul Local atunci când a fost aprobat Bugetul de venituri şi cheltuieli iar prin deciziile interne din firmă practic am dus la îndeplinire Hotărârea de Consiliu local respectivă”, spune Jănel Iosub.

Cât priveşte mânia proletcultistă cu care este înfierată majorarea indemnizaţiei sale, directorul Locativserv a ţinut să puncteze că acest tip de mesaje promovat de apropiaţi ai echipei PNL de la Consiliul Local „Este o manipulare ieftină şi grosieră. Directorul de la Salubritas – apropiat politic de primar şi de echipa PNL – are salariul mărit de vreo 2 luni de zile şi nu am văzut să mai sară în sus nici Ciobanu, nici Chitic, nici Bîrjoveanu. Iar firma Salubritas nu are nici activitate, nici rulaj financiar şi nici număr de angajaţi nici măcar la jumătate faţă de Locativserv. Este vorba doar de o execuţie politică, care mi-a şi fost promisă de acest Romel Bîrjoveanu”.

Ultima oră: la sediul Locativserv a ajuns, pe fax, un fel de convocare de urgenţă (!!!) a unei şedinţe AGA. Puteţi vedea mai jos textul respectiv din care se înţelege clar ce intenţii au noii AGAmani:

Evident ordinea de zi de mai sus stârnește zâmbetele oricărui cunoaşte cum funcţionează o astfel de societate şi care sunt atribuţiile AGA. Să convoci o şedinţă la care treci pe ordinea de zi, ca punct de dezbatere „solicitarea de documente” şi explicaţii pentru faptul că nu ai fost primit la o şedinţă la care nu ai fost invitat ţine de orice, numai de administrarea unei firme a CL nu…

Interesant în tot acest meci prin care noii AGAmani vizează demiterea actualilor membri CA şi a actualului director că Valentin Ciobanu este cercetat de ANI tocmai ca urmare a unor afaceri derulate de firma sa cu Locativserv. Mai mult, Jănel Iosub pe care Ciobanu vrea să-l demită are calitatea de denunţător într-un sesizare înaintată la DNA împotriva lui Ciobanu. Mai pe româneşte, cel împotriva căruia a fost depusă o plângere penală vrea să facă instrucţie cu cel care l-a reclamat.

Vom reveni…

Daniel VINCA

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns