Noaptea minții! Roznov, a treia ședință cu blocaj la finanțarea europeană pentru modernizarea Liceului Tehnologic!

La Roznov a fost și vineri ședință de CL (a treia!) în care majoritatea PSD-PNL a blocat din nou aprobarea reactualizării unor indicatori la proiectul de modernizare a Liceului Tehnologic (parte a Liceului din localitate) care se bazează pe o consistentă finanțae europeană.

2 milioane de euro este finanțarea nerambursabilă (cu o contribuție proprie de câteva procente) cu care ar urma să se construiască un corp nou de clădire, de 2500 mp (cu săli de curs, laboratoare, ateliere plus dotări) numai că majoritatea aleșilor locali au votat împotrivă ori s-au abținut (ceea ce tot vot negativ este) la formalitatea actualizării unor indici din proiect (de exemplu, cifrele generate de creșterea salariului minim din construcții).

Au votat Pentru 3 PSD-iști (Stănescu, Ilarie, Șerban) din 9 și niciunul din cei 5 liberali prezenți (din totalul de 6). Un vot pentru a venit și de la consiliera ALDE, Socol.
Una peste alta, cei care s-au pus iar de-a curmezișul acestui proiect atât de important (și pentru comunitate, și pentru Școală, și pentru cei 270 de elevi de la Liceul Tehnologic) nu au oferit o explicație plauzabilă în afara replicilor care arată că, pe primul loc, sunt răfuielile pre-electorale cu primarul Ionel Ciubotaru (candidat sub sigla PSD dar trecut, cu sufletul la Pro România). „Proiectul e vechi de câțiva ani. De ce acum?” este una din replicile scăpate în contextul ședinței la care, evident, răspunsul nu poate veni de la administrația locală ci pe filieră guvernamentală sau de la fostul prefect PSD Daniela Soroceanu de la care unii consilieri de la Roznov își luau la greu teme sau „lumină”.

Cititi si USL Roznov, blocaj total pentru o investiție la Liceul Tehnologic de 2 milioane euro, bani europeni

D.V.

One thought on “Noaptea minții! Roznov, a treia ședință cu blocaj la finanțarea europeană pentru modernizarea Liceului Tehnologic!

Lasă un răspuns