„Noaptea de Crăciun, pe holuri de spitale. Şi un animal este tratat mai corect! Doctoriţei Olaru cine ar trebui să îi pună fiola?”

Articolul de mai jos nu este vreo investigaţie jurnalistică. Nu! Este doar povestea a peste 8 ore petrecute pe holuri de spitale de rudele care au însoţit o pensionară. Textul de mai jos reprezintă doar transcrierea a ceea ce au simţit şi trăit aparţinătorii. Şi pentru că astfel de cazuri punctuale devin, parcă, tot mai dese, nu vom cenzura nimic din ceea ce relatează aceşti oameni, nici măcar numele personajelor din spitale.
Dacă au ceva de spus să revină cu precizări. Sau – nu e nicio problemă – ne pot da în judecată…

„La spitalul Bicaz, consultul a fost făcut de asistentă. A spus că doctoriţa de gardă, Puşa Creţu este prea obosită să coboare!”

Întreaga păţanie este relatată de fiica – persoană adultă, responsabilă – unei bătrâne de 68 de ani care azi-noapte a acuzat dureri atroce în partea superioară a abdonemului. Cum pacienta locuieşte într-o comună de pe Valea Muntelui, prima haltă a fost la Spitalul Bicaz.

„La urgenţa acelui spital – sau cemară de gardă, sau cum s-o fi numind – i s-au făcut mamei nişte analize. Pentru glicemie, o electrocardiogramă sau encefalogramă… Nu ştiu exact, nu mă pricep, nu-mi dau cu părerea. Toate aceste consultaţii au fost făcute de o asistentă. Am întrebat de medicul de gardă şi mi-a zis asistenta că doamna doctor Puşa Creţu a avut o gardă foarte grea, e prea obosită ca să mai coboare. Cert este că acea asistentă i-a zis mamei că are o problemă la inimă şi de asta trebuie să mergem la Spitalul Judeţean. Probabil că s-o fi sfătuit cu doamna doctor, nu ştiu… dar pe mama, la Spitalul Bicaz, nu a văzut-o niciun doctor. La Bicaz la spital am ajuns pe la ora 3 şi de acolo mama a fost trimisă cu Salvarea la Spitalul Judeţean după ora 5 dimineaţa”, spune cea pe care o vom numi, de convenienţă, Miruna.

„Doamnei doctor Olaru i se poate pune fiola în timpul serviciului?

„La Piatra Neamţ calvarul a continuat. Aşa am realizat ce dreptate au cei care spun că uneori şi un animal este tratat mai corect de către veterinarul dedicat meseriei decât un pacient care ajunge la Spitalul Judeţean. În primul rând am remarcat atitudinea ţepoasă şi ciudată a doamnei doctor Olaru. Se uita numai pieziş şi mormăia neinteligibil. A chemat-o pentru consult pe doamna doctor Bararu care i-a prescris mamei nişte pastile pentru inimă dar a spus că nu e caz de internat pe cardiologie. Drept pentru care doctoriţa Olaru i-a spus mamei că o va interna pe Chirurgie, moment în care mama s-a speriat, că ea era convinsă acum că e grav cu inima, că doar aşa i-a spus asistenta care a consultat-o la Urgenţă la Bicaz. Doamna Doctor Olaru s-a enervat şi i-a spus mamei să semneze că nu vrea internare, mama speriată a semnat. Noi nici nu eram lângă ea… I se făcuseră şi aici nişte analize, examene radiologice dar nimeni nu ne spusese niciun diagnostic. Cum să plecăm înapoi acasă, cu mama aşa, care abia respira? Ne-am apucat de dat telefoane. L-am sunat pe un domn, George căruia îi mulţumim şi care a apelat la domnul doctor Andriţa, căruia de asemenea îi mulţumim pentru ajutor. Am reuşit să obţinem un consult al chirurgului, a coborât domnul doctor Juncu de pe secţie. Chiar vorbeau asistentele de la Urgenţă că dacă am făcut tămbălău e posibil <să o taie, să vadă ce are>>. Adică să o opreze pe mama. Pentru ce anume? Nu ştiu, pentru că, repet, nimeni nu ne-a spus un diagnostic clar. Pe la 11 şi ceva ne-am lămurit, mai ales că o nepoată de-a mamei, care este doctor, s-a declarat tare dezamăgită şi de cum se fac analizele la Spitalul Judeţean, şi am decis să plecăm la Tîrgu Mureş. Mi-am permis să o rog pe doamna doctor Olaru să-mi dea voie să fac o copie la fişa mamei de la UPU şi, spre surprinderea mea, m-a trimis pentru asta la Secretariatul directorului. În Secretariat nu e nimeni la ora asta, e şi duminică şi Crăciunul. Mai pe româneşte, am fost trimişi la plimbare deşi e vorba de foaia de observaţie a mamei… Bătaie de joc! Stau şi mă întreb, ştiind că şi unui paznic i se poate pune fiola dacă nu pare a fi în regulă pentru serviciul pe care urmează să-l presteze, doamnei doctor Olaru cine îi poate pune fiola? Nu doar eu ci şi alţi aparţinători aflaţi la UPU am avut senzaţia că doamna nu comunică coerent şi emană damf de alcool.
Acum ne pregătim să plecăm spre Tîrgu Mureş. Ne-am lămurit cu spitalele din Neamţ. La unul te consultă asistenta că e obosită doctoriţa de gardă. La altul este doctor de gardă dar care are el nevoie de ajutor… Şi după 8 ore nu-ţi spune nimeni un diagnostic…”, a încheiat Miruna această poveste absolut halucinantă.

VESTEA

Nota Bene:
1.Aşa cum am precizat de la început, textul de mai sus nu este o investigaţie jurnalistică. Ci povestea spusă de un aparţinător. Relatare care, evident, poate fi subiectivă. Aşa că lăsăm la aprecierea cititorilor să discearnă cât este emoţie şi cât este sentiment motivat de frustrare.
Evident că personajele menţionate în textul de mai sus au dreptul la opinie, pe acest subiect. Subliniem „PE ACEST SUBIECT”, pentru că, altfel, suntem sătui de divagaţii şi de deturnarea atenţiei de la subiectul de bază…
2.Acuzaţia adusă dr. Olaru de la UPU este gravă. Foarte gravă. Din păcate, nu este primul aparţinător sau pacient care se referă la acestă temă. Practic, e vorba de un subiect de notorietate publică, pe care îl vorbeşte tot oraşul pe la colţuri şi nimeni din persoanele cu atribuţii nu face nimic în acest sens. Dar în timpul acesta ni se furnizează poveşti şi clipuri de propagandă cu scopul de a creşte indicatorii de imagine ai Spitalului.

 

 

 

21 thoughts on “„Noaptea de Crăciun, pe holuri de spitale. Şi un animal este tratat mai corect! Doctoriţei Olaru cine ar trebui să îi pună fiola?”

 1. Cum adica nimeni nu face nimic? Nici INSUSI MANAGERUL SPITALULUI? Greu de crezut. Poate nu stie.

 2. Foarte bine ca scrieti despre bataia asta de joc de la UPU. Stam ca prostii si nu ne spun nimica… Sa scrieti si despre Ortopedie cu spagile lor nesimtite, si despre OG unde nasti unoeri nu doar cu asistenta ci cu infirmiera sau asistata de alta gravida. E lagar ce e aici, nu spital!

 3. Toti aveti imagini clare despre cum trebuie sa fiti tratati, cum sa zambeasca doctorul, etc.Domnul de mai sus a nascut cu infirmiera, asta chiar ca e grav.

 4. ESTE ATAT DE MULT ADEVAR INCAT NICI NU S-A SEMNAT REPORTERUL. CHIAR NU CRED CA AR TREBUI SA GENERALIZATI…. CAND SUNT 5 ASISTENTI PE TURA SI 2 DOCTORI LA PESTE 100 DE PACIENTI , CINE ARE TIMP SA STEA LA PALAVRE CU APARTINATORII. NU MAI ARUNCATI CU NOROI IN OAMENI DIN CAUZA SISTEMULUI. NU ZIC CA POATE DOCTORITA O FI ASA CUM ZICETI, DAR FETELE MUNCESC PANA LA EPUIZARE UNEORI…..

 5. Doctorița Olaru bea alcool de stinge, e alcoolista,ce mai la deal,la vale iar doctorița Petrea(tot de la UPU), e cu probleme mintale(in evidentă ) si uneori are un comportament de nu-ți vine sa crezi ochilor!!!!!!!!!

 6. Mizerii cu care se arunca în capul cadrelor medicale. Sunt satul de tonul asta de țată Ce aveți cu noi ???? Sa va tratați la babe daca nu va place personalul medical !!!! Măcar alea va pun la ceaiuri si descântece si nu va otrăvesc cu medicamente !

 7. Din pacate lipsa de profesionalism si bun simt al unor doctori umbresc din devotamentul cu care isi fac datoria ceilalti colegi.Suntem renumiti pt diagnosticuri gresite, ;;taieri; ;fara rost in loc de simple tratamente, din partea anumitor doctori, dar noroc ca exista Tg Mures, Iasi ,București sau implicarea altor colegi care isi fac datoria cum trebuie in spitalul pietrean

 8. La alte spitale din tara foaia de observatie a pacientului sta pe noptiera la capatul bolnavului. La noi tin dosite aceste documente. De ce?

 9. Pentru MIRCEA:
  Poate nu vedeti dar are semnatura VESTEA. Deci este asumat de proprietarul site-ului. Si poate iar nu vedeti dar cap-coada este declaratia unui apartinator. Care, probabil, ca multi altii, o fi anuntat presa cuprins de disperare. Ca asta te apuca cand vezi ce bataie de joc este in acest spital.
  „La palavre cu apartinatorii” – nu va este rusine sa vorbiti asa? Pacientii si apartinatorii au tot dreptul – prin lege, stimate domn! – sa fie informati despre diagnostic, despre tratamentul aplicat. Poate nu stiati dar pacientii au tot dreptul sa stie ce se intampla cu ei (la fel si apartinatorii), nu sa fie tratati ca niste cobai, ca niste bucati amorfe de carne.
  De ce la spitalele de stat din alte judete (nu mai vorbim de clinicile private), medicii comunica si cu pacientii si cu apartinatorii? De ce aia pot si la Spitalul Neamt nu se poate?

 10. Doctorița Olaru nu are ce cauta la UPU.Am fost trimisi la medicul pediatru cu un copilas de nici 3 ani, ce se afla in stare comatoasa in urma unei căzături, pentru a se trata o posibila răceala, dupa parerea dumneaei.A fost nevoie de trimiterea medicului pediatru de la un cabinet privat pentru ca doamna doctor Olaru sa dispună, in cele din urma, efectuarea unei radiografii, ce a avut ca rezultat o microfisura craniana implicand spitalizare de urgenta. Concluzia: 4 ore ce puteau fi fatale, pierdute aiurea, pentru simplul fapt ca un copilas nu a fost considerat o urgenta cu potential ridicat de risc de o doamna doctor iritata de simplul fapt ca la UPU mai vin si urgente.

 11. Pot sa va spun ca în luna august al acestui an ,am trecut și eu prin același calvar cu mama mea.Rușine spitalului din Piatra Neamț, începând de la portar și pana la manele, sunteți o rușine pentru omenire.As face apel la autoritățile abilitate ,sa faceți ceva sa puneți pe roate și acest spital ,dar toti sunteți corupti,aici la noi in Piatra Neamț ,omenirea nu mai exista,la noi doar banii vorbesc.O mare dezamăgire! Pana la urma am pierdut-o pe mama din neglijenta medicilor.Dar cum sa te lupți și cu cine,ca ei se acoperă unii pe alții. Întrebarea mea este,dacă cineva din familia lor ar ajunge acolo ,la u.p.u.tot câte 8 ore îi tine pe o targa ,fără sa facă mare lucru????

 12. TREBUIE TOTI DATI AFARA SAU ARESTATI. TOTI SUNT NISTE INCOMPETENTI, PLINI DE SINE.MERGETI LA TG MURES SAU CLUJ!

 13. De 5 ore pe holul spitalului nou stau si vorbesc tare mai multi cetateni de etnie roma,nu poti sa-ti desfasori activitatea.

Comments are closed.