Arsene face apel la „adversarii politici” pentru dialog civilizat

Seful PSD Neamt, Ionel Arsene, a facut in prima declaratie de presa data dupa realegerea, astazi, in aceasta functie apel la toate fortele politice pentru ca dialogul si controversele sa vizeze teme, peoiecte si sa nu mai primeze insultele si atacul la persoana.

” Nu suntem dusmani, ci adversari politici” – aceasta a fost esenta mesajului lui Arsene, repetata ca un leit-motiv pe parcursul conferintei de presa in care a avut alaturi alti lideri din PSD Neamt, reconfirmati sau proaspat alesi la sedinta de alegeri care a precedat intalnirea cu jurnalistii nemteni.

Langa Arsene s-au aflat trei doamne cu functii politice ( Emilia Arcan, Florentina Moise, Oana Bulai) dar si patru  domni din staful Social Democrat nemtean ( Daniel Harpa, Dan Manoliu, Razvan Cuc, Alexandru Rotaru).

In mesajul sau Arsene a facut referire atat la vorbele grele, pline de acuzatii, pe care si le arunca politicienii intre ei, cat si la ” plangeri penale la DNA” facute mai ales in perioada ( pre )campaniilor electorale.

Legislatia romaneasca prevede insa in anumite cazuri, obligatia demnitarilor sau a celor care conduc anumite institutii de a sesiza organele de cercetare penala, in cazul ij care au informatii despre „indicii, despre comiterea unor presupuse fapte penale”, codul penal prevazand expres pentru cei care nu fac asta infractiunea de ” omisiunea de denut „.

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns