Niţă (M10): Monica Macovei apără drepturile românilor din Marea Britanie

13511630_10210276071197797_201750508_n

Liderul nemţean al M10, Adrian Niţă anunţă că românii care lucrează în Marea Britanie vor avea un adevărat avocat al drepturilor lor în persoana europarlamentarului Monica Mocovei.

” Românii care lucrează deja în Marea Britanie nu vor avea de suferit și îi asigur că le voi apăra drepturile și îi voi reprezenta în această perioadă de tranziție și de negociere cu Marea Britanie. Pentru săptămâna viitoare este planificată o sesiune plenară a Parlamentului European, în care se va dezbate rezultatul referendumului și se intenționează adoptarea unei rezoluții. În acest caz, în mod categoric voi susține texte exprese pentru protejarea intereselor cetățenilor români și ale altor cetățeni europeni care lucrează în Marea Britanie”, anunţă Macovei, citată de Adrian Niţă.

Mai mult, liderii M10 consideră că rezultatele Brexit-ului ar putea reprezenta momentul de resetare a organizării instituţiilor europene şi că scăderea încrederii cetăţenilor în UE trebuie privit ca un semnal din care trebuie trase învăţămintele necesare.

„Dacă viitorul Europei se schimbă după Brexit, atunci să se schimbe în bine. Uniunea Europeană trebuie să rămână unită în spațiul liber pentru circulația persoanelor, bunurilor și serviciilor, justiție și drepturile omului, pe principiile sale fondatoare. Scăderea încrederii unor cetățeni europeni în Uniune obligă instituțiile europene să se reformeze rapid și cu determinare: să elimine birocrația, să reducă numărul instituțiilor, să aibă capacitatea unor reacții rapide la crize”, este o altă declaraţie a Monicăi macovei pe care Adrian Niţă o readuce în prim-plan.

13535683_10210276071237798_1612918950_n

V.N.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Niţă (M10): Monica Macovei apără drepturile românilor din Marea Britanie

  1. Maimutoiu asta de Nita de ce nu pleacă ln Anglia?Am auzit ca au multe locuri de munca la salubrizare…

Lasă un răspuns