Niţă, ironie la adresa liberalilor: “Parcă erau toţi fumaţi. Marele protocol e mâncarea pentru muncitorii care stau până noaptea la lucrări!”

Şi directorul de la Publiserv dă o replică acidă primarului Dragoş Chitic şi celor de la PNL Neamţ care i-au adus critici la ultima conferinţă de presă. Adrian Niţă le explică primarului dar şi consilierului local Romel Bîrjoveanu că “marile cheltuieli de protocol” (22.000 lei anual) identificate şi criticate de aceştia sunt, de fapt… banii din care se cumpără mâncare, un ceai, o apă minerală pentru angajaţii care stau opână noaptea târziu (sau chiar noaptea) pe lucrări. Adică pentru cei care astă-iarnă deszăpezeau non-stop sau pentru cei care acţionează la asfaltări.

Niţă subliniază şi apetitul detractorilor în a vorbi în lei vechi (sună mai bine miliarde decât sute de mii de lei…) şi punctează şi faptul că publicitatea la Publiserv înseamnă anunţuri pentru cetăţeni şi populaţie şi nicidecum articole şi omagii plătite (tăieri de panglici, ode…).

Ducându-şi la capăt misiunea de lector, directorul Publiserv explică şi faptul că sponsorizările (în limita a 20% din impozitul pe profit) sunt deduse, de fapt, din taxele pe care firma oricum le plăteşte (adică banii respectivi tot ar pleca din cont).

Adrian Niţă demontează şi mitul „Primăria – client unic”, explicând că participarea firmei la licitaţii prin alte zone deja se lasă cu… reacţii.
„Va mai așteptăm și la pozat cu utilajele la munca, ca doar da bine”, este un mesaj de la finalul reacţiei directorului Publiserv care-l vizează, evident, pe primarul Dragoş Chitic, al cărui cont de facebook e burduşit cu fotografii lângă utilajele firmei pe care acum a criticat-o.
Publicăm mai jos, integral, mesajul lui Adrian Niţă, nu înainte de a mai preciza că – legat de clipul adăugat, unul în care e vorba de realitatea văzută altfel după consumul de marijuana – acesta a precizat într-un comentariu că „Nu e un apropo, pur și simplu parca in încăpere erau toți fumați. Cel puțin așa părea după temele alese și discurs”.

Mesajul lui Niţă:

<<Haaaaaaaaai, cu noi sa fim hiiiiiigh……

Cam așa ar fi trebuit sa înceapă ultima conferința de presa a PNL Piatra Neamt.
Discutand printre altele și despre bugetele societăților Consiliului Local, cei din PNL își exprima părerile, încercând astfel sa para avizați și preocupați de modul in care se cheltuiesc banii pietrenilor.
Lacrimi, multe multe lacrimi.
Neintrând in detalii despre bucătăria altora, ori despre cum alege primaria sa cheltuiască banii publici, am sa ma refer doar la SC Publiserv SA.
Mai întâi, am sa va rog sa veniți in 2017. Asta ca sa nu trăiască cineva cu impresia ca Publiserv ar avea un buget mai mare decât al Republicii Moldova.
Legea 348 din 14 iulie 2004 stabilea ca de la 1 Iulie 2005 leul urma sa fie denominat, adică 10 000 de lei vechi au devenit 1 leu nou (simbol bancar 1RON).
Nu mai vorbiți fraților de miliarde doar ca sa produceți uimire.
Apoi se vorbește despre „risipa la ea acasa”. Pe bune?!?!?! De unde ați dedus asta?
22000 lei cheltuieli de protocol. Dacă ați fi avut curiozitatea sa întrebați, puteam sa va explic ca in cheltuielile de protocol noi am inclus mâncarea pentru muncitori. S-a întâmplat, mai ales in ultima luna dar și atunci când se făcea deszăpezirea, ca angajații Publiserv sa stea peste program și in aceste situații le-am cumpărat mâncare. Ca sa știți și cât a costat, pot sa va spun ca a fost vorba in general de pizza, iar suma a fost in jurul a 150 sau 200 de lei (2 milioane pe întelesul dumneavoastră) pentru vreo 40 de oameni. Dacă ați fi avut curiozitatea in ultima luna și bunătatea de a va rupe 5 minute din timpul dumneavoastră liber, ați fi constatat ca aproape in fiecare zi in care vremea ne-a permis noi cei de la Publiserv am fost la munca pana seara. Am ales sa lucram la program prelungit, deoarece străzile orașului arată rău și ne dorim sa ajungem in cât mai multe zone cu probleme.
30 000 de lei, cheltuieli cu publicitatea, ar trebui sa se cheltuie pe parcursul unui an de zile pe anunțurile din presa ce înștiințează cetățenii orașului, agenți economici, etc. ca in zonele în care locuiesc ori își desfășoară activitatea se efectuează lucrări. După cum bine ați văzut, nu au existat articole pentru director plătite din banii Publiserv in care sa fiu laudat ori pupat in cur.
Vorbiți apoi despre imensa suma de 16 000 de lei sponsorizări intr-un an. Exista o lege care permite ca 20% din impozitul pe profit sa poată fi oferiți ca sponsorizări.
O alta minciuna spusa a fost cea ca Primaria Piatra Neamt ar fi singurul client al Publiserv. Nimic mai fals. Poate cel mai important, dar nu singurul. In plus, va anunț ca nu stam pe scaun cu mâna întinsa așteptând comenzi de la Primarie. Ne-am înscris la licitații și in Buhusi, Roman precum și in alte zone. A propos, am înțeles ca am deranjat la Roman, așa ca vom continua sa ne înscriem la toate licitațiile ce urmează sa apăra in tot județul.
Urmează referirea la salariile directorilor. Cică ar fi duble fata de salariul primarului………Haaaaaaaaaai, cu noi sa fii high!!!!!
Trecând peste faptul ca el a fost stabilit de AGA pe vremea când erau directori susținuți de dumneavoastră, va informez ca nu este dublu fata de cel al primarului, ci din câte știu eu, chiar mai mic.
Remunerațiile au fost stabilite respectându-se legea 111/2016.
In rest, sa aveți succes in campania electorală! Văd ca ați început-o din timp. Mi-am dat seama după temele abordate in conferințe și după tipul discursului.
Va mai așteptăm și la pozat cu utilajele la munca, ca doar da bine.
Haaaaaaaaaai, cu noi sa fim hiiiiigh!!!!
Închei acum lăsându-vă sa ascultați aceasta piesa a îndrăgitei trupe BUG Mafia, care se potrivește ca stare cu inepțiile din conferința PNL>>.

Şi clipul dedicat de acesta celor care în conferinţa PNL Piatra Neamţ au vorbit despre el şi societatea pe care o conduce:

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “Niţă, ironie la adresa liberalilor: “Parcă erau toţi fumaţi. Marele protocol e mâncarea pentru muncitorii care stau până noaptea la lucrări!”

 1. Bravo Nita!

  Te apuca risul si cu curu ca sa-i auzi pe cei din PDL-PNL in frunte cu Chitic care a facut parte din echipa lui Pinalti care
  a vandalizat cu hotii colosale orasul Piatra Neamt indatorindu-l cu 100 milioane euro(nu lei,hahahahahaha)….acum sa vorbeasca de cheltuirea responsabila a banilor publici.

  Din pacate si Vasile Panaite care a facut parte tot din echipa lui Pinalti a fost pus prefect de Arsene-PSD(wtf?)????

  Mi-ar fi placut sa vad ca PSD-ul incearca sa re-abiliteze acest judet,in schimb s-a compromis definitiv cu acesta numire catastrofala.

  Asta arata ca mafia trans-partinica functioneaza bine merci si toate contrele astea online sunt niste fumigene de 2 lei,pentru prosti.

Lasă un răspuns