Niță a găsit soluția miraculoasă să câștige Primăria: Să nu mai candideze Carabelea, Tatomir, Panaite, Arcan!…

Aflat într-o stare de spirit interesantă (ciudată?), Adrian Niță (încă prefect al județului a făcut o postare veselă în care pare să anunțe o soluție miraculoasă ca el să cîștige alegerile: să se retragă din cursă primarul Carabelea!
(Mesajul respectiv, integral, la finele articolului).

Dar ce face Niță dacă – în acest scenariu SF și futil al retragerii din cursa electorală a actualului primar – tot nu câștigă? Prin simetrie logică rezultă că singura șansă ca primăria să fie câștigată de cel plecat cu coadă (!) din funcția de director Publiserv ar fi să nu candideze nici ceilalți posibili competitori. Deja ADU (USR + PMP + Forța Dreptei au anunțat) că mizează pe Tatomir, Panaite și-a găsit și el partid (PUSL) iar Arcan e la un pas de a-și anunța cea mai spectaculoasă candidatură care ar putea fi la Primăria Piatra Neamț.

Să se retragă toți aceștia, plus candidatul (care va fi desemnat de) AUR, plus alți potențiali candidați. Poate așa, cel care prin 2016 obținea pentru Consiliul Județean și pentru funcția de președinte CJ, cu M10, vreo 2-3 procente (cam cât o alcoolemie sănătoasă și penală) va reuși să câștige și el vreo bătălie electorală.

Dacă tot au avut românii partid unic (50 de ani de întuneric în democrație), ce nu ar avea orașul Piatra Neamț un candidat unic?

În rest, în același comunicat măreț difuzat pe facebook (Prefectura și PSD par să aibă probleme în a scrie și transmite, instituțional, către media, comunicate) mai sunt destule ziceri care frizează fenomene paranormale pentru autor. Să punctăm doar două, mai stridente:

-„Ne vorbește despre faptul ca nu are temei legal și pârghii legale pentru a investi în sănătate și face asta alături de doi senatori și un ministru secretar de stat. (…) Asta înseamnă ipocrizie”, zice Niță, sugerând astfel că unitatea sanitară patronată acum de CJ nu ar funcționa bine din cauza Primăriei. Evident că Niță ignoră faptul că dacă o instituție alocă bani în afara unui cadru legal, ar fi vorba de DETURNARE DE FONDURI. Că de aia există și Curte de Conturi și Parchete. Dar hai să mergem pe logică (defectă) a lui Niță. Păi dacă poate investi orice instituție în spitalul CJ-ului (patronat în ultimii ani de Arsene și Asaftei), de ce nu mută el, Niță, niște fonduri de la Prefectură? Sau din conturile unor instituții pe care le conduce direct?
În respectiva conferință de presă s-a vorbit despre un alt scenariu de viitor, un patronat mixt CJ-Primărie. Cum, de exemplu există la Apaserv (da, CJ are majoritatea acțiunilor dar au și UAT-urilor) sau cum e în cazul transportului în comun care reunește într-o ADI UAT-urile din zona metropolitană. Sunt detalii pe care i le poate argumenta și un student din anul 1 de la Drept, ba chiar și o consilieră începătoare de la cancelarie (cum a avut).
-Sabotajul acuzat de primar. Păi ce dubii mai sunt aici? Nu e chiar el, Niță, acel prefect care din ieșirile publice în care critica ceva și-a direcționat 99,99% din mesaj într-un fel de hate la adresa lui Carabelea? Nu folosește el funcția publică pentru propiul uz de campanie de mai bine de un an? Nu e el cel care se plimba de braț cu Arsene (infractorul fugar) prin școlile normale, cu un sac de circ în mesaj, după ce același CJ refuzase inițial relocarea unor elevi fix în acele spații?
Aceasta e genul de întrebare la care răspunsul îl are Niță chiar în sine. E destul să se uite în oglindă…

Ca să nu o mai lungim – și convinși fiind că „cititorii oștri sunt mai inteligenți decât cititorii lor” – poftiți mai jos așa-zisul comunicat postat pe facebook de Niță-PSD.

Mi-am propus ca in perioada urmatoare sa nu mai vorbesc despre actualul primar de Piatra Neamț, ci despre proiectele mele pentru Piatra, să avem o campanie proactivă așa cum face de obicei Partidul Social Democrat! Din păcate, astazi primarul a iesit intr-o conferință de presă delirantă. Cel nimerit din greșeală în PNL, uită că este primar de patru ani, din care trei a avut guvern si premieri PNL, Orban, Cîțu si Ciucă.

Ne vorbește despre faptul ca nu are temei legal și pârghii legale pentru a investi în sănătate și face asta alături de doi senatori și un ministru secretar de stat, toți colegii dumnealui de partid. Asta înseamnă ipocrizie.
Se plânge că este supus unor atacuri, blocaje și sabotaje. Domnule primar, spuneți cu nume și prenume cine vă sabotează și vă blochează, altfel sunt doar vorbe goale, menite să vă scape de rușinea eșecului administrației pe care o conduceți!
Domnule primar, ați sufocat orașul prin incapacitatea de care ați dat dovadă de a implementa proiecte moștenite de peste 54 de milioane de euro!
Și da, avem toți o vină că v-am lăsat sa faceți asta. Vă recomand să vă gândiți bine și să luați cea mai bună decizie pentru dumneavoastră si pentru oraș: NU mai candidați. AJUNGE! Oare nu realizați ca nu se mai poate?! Nu realizați ca pietrenii nu mai pot fi păcăliți?!
Motive pentru a justifica eșecul sunt cu miile, oricine este de vină, numai dumneavoastră nu.
Altfel, dragi pietreni, noi o sa ne vedem foarte des in oraș si o sa vorbim despre viitor”
Daniel VINCA