Niță a depus jurământul flancat de Arsene (în pulover) și Soroceanu

Noul prefect al județului Neamț, Adrian Niță a depus astăzi jurământul în cadrul unei ceremonii desfășurate online de Ministerul Afacerilor Interne, aflat în conexiune cu cele 12 județe cu prefecți și subprefecți noi.

Niță a fost flancat de Ionel Arsene (președintele CJ Neamț – PSD) și de Daniela Soroceanu (secretar al județului, fost prefect PSD în mandatul căreia Neamțul pierduse procesul pentru Cheile Bicazului).

Noul prefect de Neamț a depus jurământul cu mâna pe Biblie iar la final, după ce a rostit formula religioasă „Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a făcut și cruce.

Ceremonia MAI a fost condusă de Teodor Gheorghe, director general al Direcției Generale pentru relația cu Instituțiile Prefectului și de subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Un detaliu (pe care probabil l-ați remarcat în fotografiile de mai sus) care a fost subliniat de mai mulți internauți este cel care scoate iar județul Neamț în evidență: singurul participant la festivitate care nu e în sacou ci ÎN PULOVER este Ionel Arsene. Legea stabilește că astfel de ședințe în care se depune jurământul (ca și cele de CL sau CJ) au un caracter oficial și solemn iar cutumele și regulile de bune maniere impun, pentru bărbați sacou/costum și pentru doamne sacou/rochie office.

Nu vom cita epitetele primite de Arsene pe net din cauza neglijenței sale.
Dar ținuta sa total inadecvată momentului este cu atât mai ciudată cu cât tot el se etala, într-un clip electoral, îmbrăcat în costum la 4 ace… pe vârful Muntelui Ceahlău.

Cele două capturi din acel clip video, de mai jos, arată că Arsene nu are scuza că nu ar avea un sacou în garderobă…

Dincolo de ținuta inadecvată, în poza cu județul Neamț mai este un detaliu interesant: lipsește de la ceremonie de lângă noul prefect actualul subprefect Iulian Jugan. Și dacă și în alte județe au mai fost prezenți președinți de CJ-uri, nu am mai remarcat nicăieri vreun secretar de județ, ca la Neamț.
Astfel că această poză de tripletă a și generat în unele cercuri (chiar și printre PSD-iști) întrebarea legitimă dacă Adrian Niță va fi prefect-prefect sau doar un buton în mâna altora… Răspunsul la această întrebare va fi dat, probabil, chiar de Adrian Niță, de la modul în care ăși va desfășura activitatea până la felul în care va fi stabilită componența noii Cancelarii a Prefectului.

Daniel VINCA

One thought on “Niță a depus jurământul flancat de Arsene (în pulover) și Soroceanu

  1. Dupa numirea lui Panite/Marcoci ca si ”Prefecti” ai jud.Neamt,aceasta functie a fost compromisa definitiv si iremediabil.

    Valoarea acestei functii este fix ZERO BARAT.

    Nu exista rusine mai mare decat sa fii ”Prefect” dupa acele 2 personaje sinistre corupte si imorale.

    De altfel,asta e profilul ”Prefectului deNeamt”.

Lasă un răspuns