“Nimeni şi nimic nu mă poate atinge!” Răspunsul lui Cornel Nicoară la umilinţa orchestrată de Gianina Cărbunariu!

Precizarea redacţiei: Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ este o instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean Neamţ, finanţată aproape total de CJ Neamţ.

Cornel Nicoară a aflat de secvenţa deloc plăcută în care i-a fost terfelită imaginea pe scena TT înainte de apariţia articolului de azi din Vestea (VIDEO Fost director şi actor al TT, DESFIINŢAT ŞI UMILIT pe scena şi în teatrul unde a slujit 40 de ani!) şi a reacţionat încă de a doua zi de după spectacolul care a avut loc pe data de 9 noiembrie.

Cel căruia mare parte a comunităţii culturale din Neamţ i se adresează cu apelativul „Maestre” a scris încă de sâmbătă, pe internet, un mesaj în care este evident că dă răspunsuri publice (şi) cu privire la ceea ce s-a întâmplat pe scenă la festivitatea cu spectacolul aniversar, când a fost descris ca un tartor, dictator etc…

Nicoară chiar spune, foarte clar, că acesta e preţul pe care îl plăteşte acum pentru că nu a acceptat ca atunci când era director să dirijeze banii şi eforturile instituţiei spre promovarea unor piese vulgare, de prost gust. Este o aluzie finuţă la “băieţii deştepţi” (sau fetele) din Şcoala “Spermă şi Sânge” (care a invadat teatrul românesc după 1990) care, în dese rânduri, i-au acuzat că sunt comunişti sau retrograzi pe cei care nu acceptau să cheltuie banul public pe astfel de “experimente”, “piese moderne” etc.

<< Celor care au fost nemulţumiţi de modul în care a avut loc această manifestare vreau să le comunic că AM DEVENIT IMUN ŞI NIMENI ŞI NIMIC NU MĂ POATE ATINGE . Am iubit TT fără rezerve şi am făcut tot ce am putut ca el să fie acolo sus. Eu am iubit TEATRUL nu pe mine în teatru , nu am fost un director de protocol, nu am fost de acord să promovez piese proaste sau vulgare. ACUM PLĂTEŞTI, a afirmat cineva. Poate dar eu rămân eu şi mă bucur de stima celor care au iubit teatrul>>, spune Nicoară.

 

Cititi si vedeti VIDEO aici – VIDEO Fost director şi actor al TT, DESFIINŢAT ŞI UMILIT pe scena şi în teatrul unde a slujit 40 de ani!

Mai mult, cel care a slujit scena acestei instituţii peste 40 de ani punctează că nu a ajuns la acea festivitate pentru că era bolnav şi că, de fapt, cei 50 de ani s-au împlinit, conform unor documente, … anul trecut!

<<Vreau să răspund foarte scurt la câteva întrebări : nu am fost la spectacol fiindcă am avut probleme cuând cu sănătatea. Data în care acest teatru a devenit Teatrul Tineretului este 1 martie 1966 (Informația exactă este publicată într-o carte dedicată lui Ion Coman , scrisă de Alexanru Lazăr , la pag 74 este reprodusă decretul consiliului de miniștri semnat de Ion Gheorghe Maurer: ,,Teatrul de stat din Piatra Neamţ îşi schimbă titulatura devenind TEATRUL TINERETULUI DIN PIATRA NEAMŢ începând cu 1 martie 1966”>>, spune acelaşi Nicoară.

Dacă fostul director are dreptate şi în aserţiunea referitoare la data exactă a acelui Decret, înseamnă că în urmă cu câteva zile nu a fost sărbătorit corect acest semicentenar şi că momentul istoric care poate rămâne în istoria colectivă este altul: “demolarea unui fost director”.

Precizăm că în acest moment nu ştim cine a scris piesa citită/rostită de actualii actori pe scena TT însă este evident că textul respectiv a fost girat de Gianina Cărbunariu, cea care este şi managerul instituţiei şi directorul Festivalului de Teatru (în deschiderea căruia a fost prezentată piesa aniversară).

Vom reveni.

Daniel Vinca