Nicolae Labiș – Șase decenii de la plecarea în eternitate

labis
Mâine se împlinesc 60 de ani de la moartea prematură a lui Nicolae Labiș, într-un cumplit accident de tramvai.
Pentru a-l omagia pe marele poet dispărut la doar 21 de ani, Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ oferă în dar cititorilor răvașe cu versuri ale celui care a lăsat literaturii române o moștenire fundamentală.
Așadar, cititorii bibliotecii județene vor fi invitați să-l redescopere pe Nicolae Labiș și în același timp să se reapropie de valențele poeziei la superlativ.
Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene, a spus: „Nicolae Labiş reiterează mitul poetului veşnic tînăr, prin operă şi destin rămîne o uimire şi un mister pentru întreaga noastră literatură. Pe linie maternă Labiş este, practic, nemţean, mama lui este născută la Topoliţa, poetul însuşi şi-a petrecut multe vacanţe la bunicii materni. Pe cei care vibrează la poezia lui Nicolae Labiş îi îndemn să intre pe site-ul bibliotecii noastre să vadă sau să revadă filmul manifestării de anul trecut, cînd am avut invitată pe sora poetului, doamna Margareta Labiş, care a făcut mărturisiri determinante despre opera şi destinul celui care ne-a lăsat o moştenire literară inegalabilă”.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns