„Niciodată nu s-a auzit o asemenea monstruozitate la noi în Războieni!”


Sunt cuvintele primarului comunei Războieni, Sebastian Bogdan Țarălungă, după ce liniștea întregii comunități a fost tulburată de dubla crimă ce a avut loc în această dimineață în satul Valea Mare – știrea inițială AICI.
Comuna noastră este liniștită, oamenii sunt muncitori, gospodari și la locul lor. Toată lumea e în stare de șoc și nimeni nu poate să își explice cum s-a întâmplat o asemenea tragedie. De când mă știu, nu îmi aduc aminte să se fi auzit vreodată despre așa ceva la noi”, a spus primarul de Războieni.
Nimic nu părea să prevestească sfârșitul cumplit al Anei Brumă, la primele ore ale dimineții. Din motive încă necunoscute, femeia de 71 de ani a fost ucisă cu sânge rece de propriul fiu, Constantin, cel cu care locuia sub același acoperiș. Cu o cruzime ieșită din comun, bărbatul de 43 de ani, despre care gura satului spune că ar suferi de probleme psihice și că era sub tratament pentru aceste afecțiuni, și-a răpus mama cu un cuțit folosit la tăierea porcilor. Femeia s-a prăbușit într-o baltă de sânge iar medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a o salva.
Un vecin de 81 de ani, care a auzit țipetele femeii a vrut să-i sară în ajutor, însă de la poartă a fost întâmpinat de criminal, care l-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit. Și soția bătrânului a fost înjunghiată, însă a fost salvată de echipajul de ambulanță și transportată la spital.
La locul nenorocirii au ajuns în scurt timp trupele speciale și mai mulți polițiști, care au reușit în cele din urmă să-l imobilizeze pe făptaș, după ce unul din polițiști a tras patru focuri de avertisment în aer. În învălmășeala creată, șeful de post de la Tupilați a fost și el înjunghiat într-o mână și în zona pieptului, fiind dus la spital.
Criminalul a fost în cele din urmă încătușat și dus în fața procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț. Anchetatorii vor trebui să afle ce anume l-a transformat pe bărbat în criminal cu sânge rece. E foarte posibil ca totul să se fi întâmplat și din cauza băuturii, pentru că oamenii locului spun că bărbatul obișnuia să bea în mod frecvent. „I-o fi luat cel rău mințile, cine știe ce s-o fi întâmplat în capul lui” sau „Cu siguranță a înnebunit, de a putut face așa ceva…” – sunt doar câteva din părerile care puteau fi auzite pe ulițele satului, imediat după crima care a îngrozit întreaga suflare a comunei.
Alex SÎRBU

Lasă un răspuns