Newsweek despre Lețcani: „Bărăci de tablă în care plouă, cu instalații electrice dezastru din China comunistă!”

Statul și administrațiile locale sunt incapabile de a construi spitale noi bune, singura grijă a demnitarilor care conduc aceste instituții fiind ca banii să ajungă la clientela lor – asta susține jurnalistul Mircea Marian, de la Newsweek, în articolul „Socialism, risipă și birocrație…”, în care explică de ce și doresc unii o nouă formă fără fond în sănătatea de stat.

Iar pledoaria din analiza jurnalistică începe cu tabloul sumbru al jafului de la pseudo-spitalul Lețcani: „Când vorbim despre intenția statutului român de a construi spitale noi, ar trebui să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la Lețcani: niște barăci de tablă care au costat sume astronomice și sunt nefolosite! În saloane ploua, iar instalațiile electrice erau un dezastru produs în China comunistă”.

Mircea Marian mai dă un alt exemplu de spital construit sub ochii baronilor locali, cel de la Fălticeni: „Prin 2019, după 29 de ani de muncă, se descoperise că n-are scări de incendiu, la exterior!”.

Sau: „Un singur spital a construit statul român în 30 de ani: cel de la Mioveni. Un exemplu de jaf: a costat uriașa sumă de 68 de milioane de euro, iar presa a scris despre achizițiile făcute fără nici o rușine”.

Întregul articol din Newsweek poate fi citit AICI!

D.V.

Lasă un răspuns