Nesimțire! Telverde de la Drumuri Naționale: Robot, 2 minute așteptare, „Ne pare rău, numărul apelat nu răspunde”

Sistemele de Infotrafic și Telverde de la Compania de Drumuri Naționale ori au fost implementate de formă, ori au fost plătite șpăgi consistente pentru ca cineva să ia bani mulți pe niște „forme fără fond”.

Fotografia de mai sus este de pe siteul CNADNR unde tot sunt îndrumați cetățenii să apeleze înainte de a plerca la drum în aceste condiții meteo dificile, pentru a se interesa de starea drumurilor pe care urmează să le parcurgă.

În urmă cu câteva minute, reporterul Vestea a sunat la 3 din cele 6 numere de mai sus. Ne-am pus în pielea unui cetățean care are de făcut drumul București-Piatra Neamț și am fi vrut să întrebăm dacă, dincolo de informațiile contradictorii care circulă pe internet, specialiștii Companiei din subordinea Ministerului Transporturilor sfătuiesc pe un cetățean oarecare – date fiind condițiile actuale dar și cele prognozate – să plece sau nu la acest drum.

Mai întâi am sunat la numărul scurt, 021/9360. A sunat, nu ton de ocupat, nu altceva dar nici nu a răspuns nimeni.
Nu am dezarmat așa că am sunat apoi la 2 din cele 3 numere din secțiunea Telverde. La 0800800301 și la 0800800307. Ambele experiențe au fost similare – mai întâi a răspuns un robot care ne-a anunțat că vom fi îndreptați spre un operator, apoi telefonul a sunat iar cam 2 minute după care a intervenit iar robotul spunând că din păcate nu răspunde nimeni.

„Ați sunat la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În cel mai scurt timp un operator va prelua apelul dumneavoastră și veți primi informațiile solicitate cu privire la starea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România. Vă mulțumim pentru înțelegere” – mesaj robot 1 chiar când apelezi.

„Ne pare rău. Numărul apelat nu răspunde” – mesaj robot 2 după ce telefonul sună cam 2 minute. Apoi convorbirea este tăiată.

Acesta este Infotraficul asigurat de competenții de la CNADNR, cei care încasează banii de pe rovinietele românilor. NESIMȚIRE e un cuvânt prea blând în condițiile în care autoritățile nu obesec să utilizeze clișeul conform căruia în general, oamenii sunt de vină că pleacă la drum neinformați, fără a suna la Infotrafic.

Cele 3 convorbiri telefonice #la perete# sunt, evident, înregistrate.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns