Nemțenii vor vota pe buletine tipărite la Suceava

Cele peste un milion de buletine de vot care vor ajunge în județ pentru alegerile parlamentare vor fi tipărite în județul Suceava. Contractul a fost obținut prin procedură de achiziție publică spre SC Tipo Lidana. Precizarea a fost făcută de prefectul de Neamț, Niculina Dobrilă, în cadrul videoconferinței pe tema alegerilor, organizată de ministrul afacerilor interne, Dragoș Tudorache.
Cu acest prilej, șeful de la Interne a atras atenția tuturor celor responsabili de organizarea alegerilor parlamentare ca pregătirile să se încadreze în termenele stabilite și cu respectarea cu strictețe a legii.
În cadrul videoconferinţei au fost trecute  în revistă etapele deja realizate în activitatea de organizare a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor şi au fost enunţate acţiunile imediat următoare, atrăgându-se  atenţia asupra necesităţii realizării tuturor activităţilor în termenele prevăzute în calendarul aprobat prin hotărâre de Guvern şi a respectării  cu stricteţe a prevederilor legale, fără implicări de altă natură decât cea strict de asigurare a cadrului necesar desfăşurării unor alegeri corecte.
La nivelul judeţului Neamţ, până în prezent, au fost realizate toate activităţile din calendar, principalele acţiuni referindu-se la constituirea Comisiei tehnice judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor parlamentare, instruirea primarilor şi a secretarilor localităţilor privind atribuţiile ce le revin în organizarea procesului electoral,  completarea Biroului Electoral Judeţean cu reprezentanţii partidelor şi alianţelor politice, constatarea rămânerii definitive a candidaturilor, transmiterea de solicitări autorităţilor locale pentru comunicarea numărului de secţii de votare organizate precum şi a numărului cabinelor de vot.
Până acum nu am întâmpinat probleme în activităţile specifice organizării alegerilor. Mâine, 9 noiembrie, va avea loc tragerea la sorţi a stabilirii ordinii în care se tipăresc numele candidaţilor pe buletinele de vot. Imediat după ce va fi stabilită ordinea candidaţilor va fi demarată activitatea de realizare a machetelor buletinelor de vot, care după ce vor fi finalizate se vor transmite firmei câştigătoare, pentru tipărire. Totodată va fi ridicată de la ANRSPS Unitatea teritorială Podoleni, cantitatea de 22 de tone de hârtie necesară pentru buletinele de vot,  care va trimisă aceleiaşi firme. De asemenea se lucrează la stabilirea necesarului de ştampile cu menţiunea VOTAT” a precizat prefectul judeţului, Niculina Dobrilă.

Alex SÎRBU

 

 

Lasă un răspuns