Nemțenii vor fi testați de coronavirus la Piatra Neamț / Comunicat de presă


Comunicat de presă

  • Consiliul Județean asigură finanțare pentru achiziționarea unui sistem destinat amplificării și detecției Real-Time PCR, care va permite efectuarea testelor privind infecția cu coronavirus la Piatra Neamț, plus altă aparatură și materiale sanitare necesare în perioada de pandemie

                Consiliu Județean Neamț va asigura, din bugetul propriu, peste 3 milioane de lei, pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț să dețină aparatura, materialele sanitare și medicamentele necesare în această perioadă de criză pandemică. Suma a fost stabilită prin votul consilierilor, la inițiativa președintelui Ionel Arsene, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Neamț, care a avut loc astăzi, 18 martie 2020.

                Sistemul destinat amplificării și detecției Real-Time PCR va permite efectuarea testelor privind infecția cu coronavirus la Piatra Neamț. Tot cu fonduri de la bugetul județului se vor mai achiziționa 3 ventilatoare mecanice, pe lângă cele 17 care există deja – 14 la reanimare și 3 la UPU, 8 monitoare funcții vitale, 1 ventilator mecanic pentru copii, 8 paturi de terapie intensivă.

                „De astăzi sunt bani și pentru doză izolete, fonduri pentru cheltuielile de personal și pentru construirea unui lift exterior pentru Secția Boli Infecțioase. Am avut grijă să asigurăm și sumele necesare pentru a se achiziționa dezinfectanți pentru unitățile în care se asigură asistență socială, aflate în subordinea Consiliului Județean! 

Fac apel la nemțeni să respecte toate sfaturile specialiștilor și vreau să le mulțumesc medicilor și asistenților medicali din spitalele noastre pentru munca lor, deoarece eforturile Consiliului Județean Neamț a susține financiar domeniul sanitar ar fi în zadar fără devotamentul profesioniștilor din domeniu!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Consiliul Judeţean Neamţ

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns