Nemțenii se autodenunță pe capete: “Protecția Copilului, am fost cu copilul la protest!”

Și nemțenii sunt siderați de implicarea instituțională a ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului) în defăimarea protestatarilor prin solicitarea de date din teritoriu despre părinții care și-au permis să ia cu ei la miting – ca la o plimbare de seară – proprii copii.
Într-o țară în care mii și mii de copii sunt exploatați prin cerșit (în văzul autorităților), sunt folosiți la comiterea de acte infracționale (furturi din buzunare sau chiar tâlhării) tocmai pentru că nu răspund penal până la 14 ani, trăiesc sub limita sărăcii sau în medii caracterizate de violență, inteligenții care conduc acest sistem national au găsit marea problemă: copiii la mitinguri. Pe această logică rămâne de văzut cum vor acționa pe tema prezenței copiilor în tribunele stadioanelor de fotbal unde scandările care rimează cu UE sunt la modă și, de asemenea, nu puține sunt bătăliile jandarmi-huligani.

Ca să dea o mână de ajutor acestor vajnici inspectori care vor fi trimiși, probabil, să facă astfel de dosare, unii dintre nemțeni au făcut deja un pas în față și se autodenunță public.

Astfel, chiar nemțeanul care a fost cel care a solicitat de la Primărie autorizație pentru protestele de la Piatra Neamț anunță public că, de câteva ori, a fost însoțit de fetița lui. <<Cică Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului demarează o anchetă în baza sesizarilor referitoare la părinții care au luat copiii la proteste. Probabil, ANPC a rezolvat definitiv problemele legate de abuzuri, exploatare și neglijare ale copilului. Nici nu întâlnim zilnic zeci de copii la cerșit… Da, ANPC, mă autodenunț: mi-am luat fiica proteste (pentru a nu o lăsa singură acasă) și mai scandează din când în când „DNA sa vină să vă ia!”>>, scrie Andrei Carabelea pe facebook.

Ioan Olaru îl completează: <<Si eu am luat-o …si le-a transmis sa o pupe undeva … nu vrea ca hotii sa fie liberi in tara asta … are si copilul,dreptul la opinie … in timpul liber face ce vrea>>.

Mihaela Stoica, fost deputat de Neamț, liderul unui ONG care se ocupă de copii abandonați, își recunoaște și ea fapta: <<Catre ANPDCA, Prin prezenta va informez ca am participat impreuna cu cei doi copii la demonstratii, cu unul mai multe zile la Bucuresti si cu celalalt la Piatra Neamt.
Va rog, asadar, sa imi comunicati ce prevedere legala am incalcat si cum se pedepseste fapta. Precizez ca unul dintre ei este major>>.

Comentariile sunt în același ton:

Ted Michael Pai merg la meci cu copiii, iar pe stadion știți cum este. ….

Bulai Lucia Din suflet va admir pentru gestul facut de dv. Sa se rusineze cei de la protectia copilului. Ar trebuie sa se ocupe de acele suflete care nu au nici un ajutor,parinti incompetenti. Sa se rusineze GUVERNUL ca sfideaza o tara intreaga.

Munteanu Mongolul Mircea unii… au mintea odihnita!

Adina Mihaela Şoroduc Aşa ceva…!!??

Iar un text devenit deja viral pe net este cât se poate de clar despre felul în care politicienii au ajuns să folosească și această instituție în scopuri politice (denigrarea celor care au altă părere):

<<Despre ipocrizia mamuților politici, care sunt de 200.000 de ori mai radioactivi decât mamuții de la Muzeul de Geologie:
Oana Toiu (secretar de stat la Ministerul Muncii în guvernul Cioloș): „Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului strânge date din teritoriu despre sesizările primite cu privire la părinţii care şi-au dus copiii la proteste și măsurile luate. Asta în contextul în care:
– Nu au cerut (din informațiile pe care le dețin eu) situația din teritoriu asupra sesizărilor primite față de părinții care folosesc copii la cerșit și măsurile luate.
– Nu au cerut (din informațiile pe care le dețin eu) situația din teritoriu asupra evacuărilor forțate (cum s-a întâmplat de curând pe Sfinților 13) sau condițiilor de locuire precare când temperaturile au fost periculos de joase și măsurile luate pentru a proteja copiii afectați. (3 din 10 familii din România trebuie să aleagă adesea între hrana cu proteine și încălzirea locuinței)
– Nu au cerut (din informațiile pe care le dețin eu) situația din teritoriu asupra mamelor adolescente (sunt în jur de 18.000) și măsurile luate pentru a asigura continuarea educației lor și sănătatea nou-născuților.
– România nu are încă un recensământ la nivelul fiecărei comunități al copiilor în situații de risc (49% din copii trăiesc în sărăcie sau în risc de excluziune socială)>> (Vlad Voiculescu).

Rămâne de văzut cum vor reacționa Direcțiile Județene de Protecția Copilului la această vânătoare de vrăjitoare. Inclusiv Direcția Județeană Neamț de Protecție a Copilului…

Daniel VINCA

 

 

3 thoughts on “Nemțenii se autodenunță pe capete: “Protecția Copilului, am fost cu copilul la protest!”

 1. nu ma mira . acesti parinti iresponsabili , vezi ce spune ioan olaru , domnule jurnalist , despre propriul copil !
  nu tin minte ca voi sa fi facut ceva legat de copii care cersesc , sunt traficati , etc.
  ba da , tineti partea celor din primarie , politie , , etc.
  a folosi copii , adica cei cu varsta de pana la 14 ani , este o incalcare a legii . a drepturilor copilului . despre cinste ne vorbesc noua : carabelea , chitic , marcoci , burduja , bulai , stoica … si toata gasca de sinecuristi de partid ?
  pai hai sa coboram , pe pamant : adica la piatra – neamt : a tipat cineva despre hotiile din ultimii 27 de ani , sau din ultimii 12 ani , cand orasul a fost porocaliu intens ? gasca lui pinalty striga hotii ? chiar asa de prosti ne credeti , pe toti ? rusine si bun simt nu aveti , stiu , dar vedeti ca incitati oamenii iresponsabili la actiuni impotriva ordinii constitutionale . chitic , la miting ? cat tupeu !
  inainte de a injura , am tot interesul sa nu fie aprobata ordonanta nr. 13 – fiind singurul din acest oras care am sesizat , legal , instititiile statului , referitor la cele prezentate – protectia copiilor , exploatarea lor , implicarea autoritatilor , etc.
  nu tin minte sa fi suflat vreo vorba cineva ! multi impostori , multi manelisti , multi spalati pe creier – la acest miting .
  in prima seara , cand chitic hlizea la miting , un drogat aflat intr-un microbuz , venind de la miting ( unde s-a contrat cu jandarmii) incita persoanele din mijlocul de transport sa mearga la primarie ” sa le dam foc ” . a prezentat placa :sunt un om de afaceri , care am venit cu baniii munciti in occident , pe care ANAF l-a terminat … si vrea sa le dea foc
  cam acesta a fost mesajul . ma asteptam ca idiotii din politie , parchet , primarie , prefectura , SRI … sa actioneze , nu sa doarma , ca prostii !
  in acest oras , in care a functionat OMERTA ani de zile , s-au trezit mafiotii si lobotomatii sa faca dreptate ?
  exista un oras mai corupt decat piatra-neamt ? fiecare v-ati pozitionat de o parte si de alta a mesei de joc , aparandu-va interesele ( meschine ) . nu dorinta de dreptate va scoate in strada , ci tupeul , nesimtirea , ura viscerala .
  orasul acesta are 120 milioane de euro datorii , de culoare portocalie , este falimentat , chiar de tupeistii care tipa acum prin centrul orasului !
  PACT , CAESAR , Sens Civic , etc. – primele cercetate , surse de finantare . din ce traiesc liderii – cam abonati la banul public , din tata in fiu , dar urla spiritul „de dreapta ” in ei .
  banii acestia europeni , zeci de milioane , cheltuite aiurea prin judet , le-a verificat cineva ? caci avem experti , dupa cum ne laudam .
  si ar mai fi multe de spus ! esenta este urmatoarea : doua gasti de securisti ( SRI-isti ) se bat , pe viata si pe moarte . cine pierde , merge la puscarie ! de inteles , in aceste conditii , totul este permis . problema o reprezinta poporul , prostit si manipulat – folosit drept masa de manevra ! asa cum niste iresponsabili de parinti isi scot copii , la minus 10-15 grade , sa participe la ceva – ce acesti micuti nu inteleg .
  aceasta este adevarata drama , ca nici macar nu inteleg ce fac ! si ne miram ca avem academii ale infractorilor , intelopi , delicventa juvenila , droguri … la asa parinti , asa copii !

 2. Bravo lor. Ar trebui sa le dea niste suturi in dorsal celor de la ANPC. Zilnic te impiedici de copii flamanzi, cersind, si nu fac nimic dar acum s-au activat brusc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.