Nemțenii, învățați cum să-și păzească locuințele

campanie-politie
La începutul acestei luni, polițiștii nemțeni de prevenire au demarat activitățile în cadrul Campanie naționale de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”, informează un comunicat de presă remis de IPJ Neamț.
Scopul campaniei îl reprezintă informarea populaţiei cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale. Campania a fost inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și Direcția de Ordine Publică în colaborarea cu Asociația Română pentru Tehnică de Securitate, în baza protocoalelor de colaborare. Demersul se înscrie în prioritatea națională „Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului” și abordează două categorii de infracțiuni care au o pondere însemnată în volumul faptelor penale de acest tip și un impact deosebit în percepția populației în ceea ce privește siguranța personală.
Campania este orientată către două grupuri țintă – primul constituit din posesorii de locuințe din mediul urban, dar și case de vacanță din mediul rural, în rândul cărora vor fi distribuite materiale informativ-preventive care conţin recomandări destinate autoprotecţiei, iar cel de-al doilea reprezentat de administratorii de societăți comerciale. Către aceștia, mesajele preventive vor fi transmise prin intermediul principalelor mijloace de informare și în cadrul unor întâlniri directe. Printre activitățile ce vor fi desfășurate la nivelul județului Neamț se numără participarea la întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari în vederea transmiterii de informaţii destinate prevenirii furturilor, desfăşurarea de acţiuni de promovare a campaniei în locuri publice şi distribuirea celor 200 de broșuri informative, precum și expunerea afişelor campaniei la sediile unităţilor de poliţie, avizierele asociaţiilor de proprietari, în centrele comerciale şi în alte locuri publice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.
Activităţile campaniei vor fi derulate de către structurile de analiză şi prevenire a criminalităţii, ordine publică şi relaţii publice.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns