Nemțenii, în instanță pentru recuperarea taxei auto. 8131 lei, cea mai mare sumă revendicată!


Zeci și zeci de nemțeni s-au adresat instanței de judecată în speranța că-și vor putea recupera banii pe care i-au plătit pe taxa auto, după eliminarea acesteia în luna februarie. Potrivit datelor publicate pe site-ul Tribunalului Neamț, numai în cursul zilei de ieri au fost înregistrate pe rol 14 noi dosare având drept obiect restituirea timbrului de mediu.
Dacă în cazul unora sumele plătite pentru prima înmatriculare a mașinii sunt, în medie, cam de 2500 de lei, există și cazuri în care proprietarul a plătit peste 8000 de lei pentru a-și putea înscrie autovehicului în circulație. Referindu-ne strict la dosarele înregistrate ieri, cea mai mică sumă revendicată este de 1608 lei, în timp ce la polul opus se situează suma de 8131 lei.
Probabil că solicitanții mai au de așteptat luni bune până vor reuși să-și ia banii de la ANAF, pentru că mai întâi trebuie să obțină o hotărâre judecătorească definitivă care să le ofere acest drept.
După patru ani în vigoare, timbrul de mediu a fost eliminat de la 1 februarie, după ce Guvernul a emis o hotărâre prin care a dispus desființarea mai mulor taxe.
Trei săptămâni mai târziu, în Neamț erau deja nou înmatriculate trei mii de autovehicule.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns