Nemțenii ies în stradă împotriva ANEXĂRII Cheilor Bicazului la Harghita!

Nemțenii sunt hotărâți să iasă în stradă pentru Cheile Bicazului, să transmită un mesaj ferm nu atât Justiției (va urma un recurs după ce prima instanță a mutat pur și simplu zona din județul Neamț în județul Harghita) cât politicienilor nemțeni de la care așteaptă mai multă implicare în clarificarea unor drepturi (mai nou și teritorii) pe care extremiștii unguri le obțin în detrimentul românilor.

Știrea referitoare la faptul că Tribunalul Prahova a dat o sentință (care poate fi atacată cu apel) prin care a mutat pur și simplu Cheile Bicazului de la comuna Bicaz Chei, deci județul Neamț, la orașul Gheorghieni, deci Harghita a fost intens comentată în mediile virtuale. Iar nemulțumirea este cu atât mai mare cu cât în minuta ședinței este invocată un act normativ referitor la acțivitatea Regionalelor de la Drumuri Naționale și nu Legea Împărțirii teritoriale din 1968.

Ieri, pe un grup de facebook din Neamț a apărut un sondaj care testa intenția de a participa la un miting la care să se transmită mesajul că zona Cheilor Bicazului aparține județului Neamț (de la pârâul Cupaș, cum este în anexa de la lege) iar azi, o nemțeancă a și anunțat că a depus cerere la Primărie.

„Azi am depus solicitare pentru autorizare miting in data de 30.06.2019 in Piatra Neamt. Maine dimineata comisia o sa hotarasca admiterea sau respingerea mitingului . Sper sa fie admis si sa ne putem intalnii mic cu mare din jud. Neamt , sa protestam impotriva hotararii prin care com.Bicaz-Chei se anexeaza la jud. Harghita . E timpul sa avem atitudine si sa fim uniti ! Maine voi anunta rezultatul demersului facut .( va rog distribuiti )”, spune Roxana Mihăilă.

Locul de desfășurare propus de inițiatoare este Teatrul Tineretului (urmând să fie și un marș prin centrul orașului), iar ora – 16!

În mod normal, Primăria nu ar avea de ce să respingă solicitarea fix în termenii în care a fost întocmită decât, poate, dacă între timp UDMR conduce și administrația din Piatra Neamț.

Vom reveni.

D.V.

3 thoughts on “Nemțenii ies în stradă împotriva ANEXĂRII Cheilor Bicazului la Harghita!

  1. Asta e justitie independenta !!!!! Pai sa nu iesi cu parul ? Dupa uciderea lui Ceausescu justitia ( o parte a ei …adica ..capii ) au pus stapanire pe Romania ! Pare exagerat dar atunci cand arestezi selectiv facand jocurile celor de afara ….ASTA SE CHEAMA CRIMA, TRADARE ! In Romania s-a distrus tot, tot, tot ! Ati vazut pe cineva sa fie condamnat pe viata ? Nu ! Oamenii politici, chiar daca se fac vinovati de escrocherii, mafiotism au fost condamnati pentru: termopane, abuz in serviciu, angazari de ..nepoti etc ! ADICA FLEACURI ! NOAPTE BUNA POPOR ROMAN ! IESITI IN STRADA PENTRU ORDONANTE PE JUSTITIE CA IN REST…MAI E CEVA DE FURAT.PORTUL CONSTANTA ,SPRE EXEMPLU !

  2. Asa-i ca PRM era un partid extremist ? Si UDMR un partid (sanchi) …radical !!!!!

  3. Fraților cine sunt cretinii din tribunalul Prahova care au dat o asemenea sentința?

Lasă un răspuns