Nemţeni la acţiunea „150 de torţe pentru eroii români din Cimitirul Valea Uzului!”

Şi patrioţi din Neamţ au participat ieri, de Ziua Armatei, la cea mai frumoasă poate acţiune din România închinată ostaşilor eroi, „150 de torţe pentru eroii români din Cimitirul Valea Uzului”.

Imaginile de la faţa locului ni-i arată pe 2 poliţişti romaşcani cunoscuţi, Ioan Cănărău şi Gabriel Butnaru (lideri pe Neamţ la Sindicatul Europol dar cunoscuţi pentru atitudinea civică şi românească şi pentru implicarea lor în astfel de manifestări cultural-sociale) dar şi pe un al treilea, Adrian Livadariu, tot poliţist de la Roman, care a mers cu ei.

Aproximativ 600 de persoane din toată țara au  adus ieri un omagiu militarilor români căzuți în luptele din zonă. Au fost aprinse 150 de torțe, câte una pentru fiecare dintre cei 149 de eroi care odihnesc aici, iar cea de-a 150-a, pentru un soldat din Primul Război Mondial, ale cărui rămăşiţe au fost găsite recent.

Acţiunea de ieri a fost organizată de mai multe ONG-uri româneşti, s-a bucurat şi de sprijinul unor autorităţi locale (în fotografii vedeţi primari cu eşarfa tricoloră oficială) dar cel care a „stârnit-o” a fost cunoscutul patriot Mihai Sorin Tîrnoveanu, cel care a fost prezent acum 2 luni şi la Piatra Neamţ, la mitingul pro-Cheile Bicazului.
„NU cedăm în fața Ungariei! Noi suntem Poporul Român, Scut în jurul Crucilor Eroilor si Monumentului de la Valea Uzului!”, a fost mesajul tip leit-motiv, de ieri, al lui Tîrnoveanu.
Reamintim că acesta face obiectul unei hărţuiri consistente orchestrate de extremişti maghiari din România care îl reclamă ba la CNCD, ba la Poliţie pentru că îşi permite să susţină drepturile românilor care sunt minoritari în judeţele Harghita sau Covasna.

D.V.
Foto: facebook (Butnaru, Canarau, Tîrnoveanu)


 

Lasă un răspuns