„Nemțeanul” Laufer, delir de autovictimizare: Iohannis nu m-a numit pentru că sunt evreu

Cunoscut mai întâi ca mondem pozat cu pachețelele de mușchi prin reviste glossy, apoi ca tânăr ministru, apoi ca ministru incompetent (când a fost remaniat chiar de PSD), Ilan Laufer (supranumit „Nemțeanul” pentru că pe când era ministru a devenit membru PSD Neamț), Ilan Laufer a făcut astăzi (după ce președintele Klaus Iohannis) a refuzat numirea ca Ministru al Dezvoltării) o declarație șoc, dându-se drept o victimă a antisemitismului.

Declarația isterică a lui Laufer a fost desființată chiar de președintele Institutului Elie Wiesel.

„Astăzi, în anul 2018, am fost respins de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci când m-a refuzat în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituţional. Consider că refuzul preşedintelui Iohannis, în ceea ce mă priveşte, este un nou act de antisemitism şi vreau să atrag atenţia asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an preşedintele Klaus Iohannis. Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite. A refuzat şi blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de guvern comune care trebuia să aibă loc între Guvernul israelian şi cel român”, a spus Laufer.

Alexandru Florian, președintele Institutului Elie Wiesel, a declarat că acuzațiile lui Laufer la adresa lui Iohannis sunt cu iz politic, fără fundament: ”Recunoaștem că președintele nu a motivat acestă decizie. Dar, e o construcție, o speculație a domnului Laufer. Președintele României are o atitudine recunoscută de AJC, care i-a conferit și o distincție. E o declarație cu mult iz politic, nu trebuie să ne îngrijoreze.”

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “„Nemțeanul” Laufer, delir de autovictimizare: Iohannis nu m-a numit pentru că sunt evreu

  1. Unde l-au mai gasit si pe ciudatul asta? Nu mai sunt si alti tolomaci prin PSD? „Geniul” asta la ce se pricepe? La agatat pitipoance prin cluburi? Sa dezvolte relatii cu ele? Sau se simte madam Dancila singura si vrea un alt neuron langa ea?

Lasă un răspuns