Nemțean prins în flagrant, cu banii obținuți prin metoda „Accidentul”

Polițiștii din comuna Ion Creangă au prins, la finele săptămânii trecute, un bărbat care tocmai primea bani după ce folosise metoda „Accidentul”, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.
Denunțul a fost făcut în toiul nopții de joi spre vineri, în jurul orei 02.00, de către o femeie de 56 de ani, din comuna Oniceni.
Aceasta le-a explicat oamenilor legii că a fost contactată de o persoană necunoscută, care i-a solicitat 15000 de lei, sub pretextul că fiul său a avut un accident și are nevoie de bani. Imediat, o echipă operativă a organizat un flagrant, iar două ore mai târziu, suspectul, care s-a prezentat la locuioța victimei, a fost „săltat” de polițiști. Individul, un pietrean în vârstă de 24 de ani, tocmai primea suma de 310 lei de la victimă, bani care, bineînțeles, i-au fost înapoiați acesteia. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus punerea lui sub măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
Polițiștii nemțeni fac, încă o dată, apel la cetățeni să nu se lase păcăliți de acești indivizi puși pe căpătuială și să investigheze în cele mai mici detalii dacă, într-adevăr, rudele lor au fost victime ale unui accident.
În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicați în eveniment şi nici nu solicită sume de bani. Dacă sunteţi contactaţi de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin”, explică purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, subinspector de poliție Elena Bulgărea.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns