Nemţean implicat în crima din Roma / Victima a fost un manager german, homosexual, găsit de pompieri cu gâtul tăiat

  

6c6a8df47db245560b49e661f82338e4_XLAl treilea român implicat în oribila crimă din Roma-Italia este nemţeanul Cristinel Constantin Andronache din comuna Zăneşti. Dacă ceilalţi doi autori ai crimei de la începutul lunii noiembrie au fost capturaţi în România (Mădălin Drăgan la Buzău şi Marcel Zamfir la Galaţi), nemţeanul Andronache a fost prins pe 1 decembrie în Norvegia, în localitatea Ski.

Mobilizarea poliţienească, la nivel european (alertat fiind şi Interpolul) a activat şi specialiştii de la IPJ Neamţ, constatarea acestora că Andronache nu a ajuns în zona natală fiind confirmate de poliţiştii norvegieni care l-au arestat.Cert este că după cum scrie Gazeta Românească (ziar românesc din Italia), prinderea nemţeanului a fost încununată de succes după „monitorizarea comunicaţiilor cercului relaţional al lui Andronache”.

oliverdVictima celor 3 români este Oliver Degenhardt, de 49 de ani, un manager de origine germană care lucra în afaceri cu cosmetice. Simultan cu arestarea celor 3 acuzaţi de crimă, în Roma a fost reţinut şi tatăl lui Drăgan, în adăpostul căruia au fost găsite unele lucruri furate după crimă.

„Managerul german a fost găsit mort, cu o tăietură la gât şi răni la cap provocate cu un obiect contondent. A fost găsit de pompierii interveniţi să stingă focul pus de criminali pentru ştergerea urmelor. Potrivit autopsiei, moartea a intervenit ca urmare a unei asfixii cauzată de numeroasele traumatisme la torace. Fracturile fatale ar fi fost cauzate de lovituri cu piciorul date de cel puţin două persoane. Degenhardt ar fi fost mai întâi lovit la cap şi apoi a fost bătut în mod brutal cu picioarele în torace. O violenţă care i-a provocat ruperea coastelor şi l-a împiedicat să respire”, menţionează sursa citată.

Din apartamentul devastat lipseau câteva obiecte de valoare ale victimei. Germanul lucra în Italia ca administrator delegat al unei societăţi multinaţionale de cosmetice, Kao Italy. Trăia în Italia din 2001 şi la Roma, în cartierul San Lorenzo, locuia din 2012. De toţi este descris drept o persoană strălucită şi de succes. Era homosexual şi de ceva vreme relaţia sa se încheiase.

Ancheta a stabilit că managerul a fost ucis pe timpul unei întâlniri de natură sexuală cu doi români cunoscuţi pe chat şi un amic de-al lor.

„Potrivit reconstituirilor investigatorilor, în acea seară managerul s-a dus la cină cu o colegă şi pe timpul serii i-a contactat pe cei doi români Laurenţiu Mădălin Drăgan, de 26 de ani, şi Sebastian Zamfir, de 28, pentru a organiza întâlnirea la el acasă. Cei doi, care au frecventat şi în alte ocazii casa victimei, au adus cu ei un amic, Constantin Cristinel Andronache. Încă nu este clar cum a degenerat întâlnirea în omucidere. O ipoteză este că victima i-a surprins pe oaspeţi furând însă nu se exclude ca la baza crimei să fi fost un joc erotic încheiat prost. Ceea ce este cert este că cei trei au luat din casă câteva obiecte de valoare şi înainte de a părăsi apartamentul au aprins focul pentru a face urmele să dispară”, mai informează Gazeta Românească.

Totul s-a desfăşurat în 50 de minute: cei trei au sosit la locuinţa managerului la 23.10 şi pompierii au intrat în apartament pentru a stinge focul în jurul miezului nopţii. Pe baza rezultatelor autopsiei managerul a murit prin strangulare.

„Omorul a fost comis într-un mod foarte crud – a explicat pe timpul conferinţei de presă comandantul provincial al carabinierilor din Roma, Salvatore Luongo. Nu este clar dacă a existat un act sexual, în orice caz a existat o ceartă foarte puternică. Anchetele clasice, tehnice şi cercetările criminalistice ne-au permis să-i arestăm pe cei trei foarte periculoşi răufăcători”.

A doua zi după omor Mădălin Drăgan, Zamfir şi Andronache au plecat imediat din Italia cu un autocar. Drăgan, capturat la Buzău, a fost găsit datorită unor comunicări telefonice, evaluate având în vedere câteva informaţii conţinute pe profilul Facebook al anchetatului.

Poliţia română l-a găsit şi arestat pe Sebastian Zamfir în oraşul Galaţi unde a fost localizat datorită informaţiilor obţinute de poliţia română în urma arestării lui Drăgan. Monitorizarea comunicaţiilor cercului relaţional al lui Andronache a permis localizarea sa în Norvegia, în oraşul Ski.

Arestările au fost efectuate la încheierea unor anchete desfăşurate cu colaborarea poliţiei române şi a Interpolului.

V.N.

cop crima italia roma