Nemţean în Franţa, DUPĂ ATENTAT: Sunt înmărmurit!

atentat

Profesorul Mihai Mancaş – care trăieşte de ani buni în Franţa – se declara, la câteva ore după atentatul din redacţia pariziană, “înmărmurit”. Cunoscut pentru toleranţa sa, pentru aplecare spre dialog şi rezolvarea pe căi paşnice a oricărui diferend, profesorul Mancaş este foarte ferm în ceea ce priveşte atentatul în care au murit deja 12 oameni şi cere, clar şi fără echivoc, “eradicarea prin orice mijloc a demenţilor!”.

Postarea nemţeanului, de pe facebook, este următoarea: <<Sunt înmărmurit! Tocmai Franţa, care de secole primeşte cu mărinimie alungaţii din alte ţări ale lumii, veniţi aici pentru a scăpa de teroare şi moarte, tocmai patria „Declaraţiei Drepturuilor Omului şi ale Cetăţeanului” să fie lovită de oarba şi dementa teroare religioasă…
Dacă nu li se va aplica o replică înfricoşătoare în mod explicit, criminalii nu se vor linişti şi vor ucide după placul lor şi al celor care îi ghidează.
Principiul creştin al întoarcerii celuilalt obraz când eşti pălmuit nu are loc aici.
Democraţia nu poate face faţă demenţei decât prin eradicarea prin ORICE MIJLOC a demenţilor!
Dumnezeu să ne apere de cel rău! Şi, aşteptând ajutorul Lui, nu ar fi rău să se apere ei înşişi oamenii civilizaţi, repet, PRIN TOATE MIJLOACELE POSIBILE!>>.

Profesorul Mihai Mancaş s-a mutat cu ani în urmă, cu tot cu soţia sa, în Franţa, la fiica sa. El a lucrat peste 4 decenii în învăţământ, fiind şi director al Colegiului Petru Rareş. După revoluţie a fost deputat în primul parlament democrat, Adunarea Constituantă, care a realizat şi prima Constituţie a României postdecembriste.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.