Nelegal! Gardurile Kaufland, interzic nevaccinaților accesul la toaletă!

Gardurile de sârmă galvanizată prin care culoarele de acces în magazinele Kaufland au fost împărțite în două creează și alte probleme: de exemplu, în unele magazine cum este și cel din Piatra Neamț, zona Obor, nevaccinații nu mai au acces la toaleta din supermarket (centru comercial).

În acest magazin, toaleta de află pe partea dreaptă a holului, unde acum au acces doar cei cu certificat verde (vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile).
În partea stângă unde au acces și nevaccinații este magazinul alimentar propriu-zis și nu există altă toaletă pentru clienți.

Conform legislației actuale, supermarketurile trebuie dotate obligatoriu cu toalete pentru clienți, detaliu care este verificat de instituțiile care emit autorizațiile de funcționare și care poate fi controlat de către cei abilitați (DSP, Primărie etc).

Astfel apare întrebarea retorică: de ce toate aceste instituții și autorități permit multinaționalei care operează firma Kaufland în România să încalce atât de flagrant legea?

Daniel VINCA

Lasă un răspuns