NELEGAL, aşa l-au votat pe Leoreanu, cetăţean de onoare! Votul a fost la vedere deşi trebuia să fie secret! PROBA VIDEO

Deputatul Laurenţiu Leoreanu a fost votat în mod NELEGAL să devină cetăţean de onoare al municipiului Roman, legea fiind încălgată grosier de maşina de vot PNL.

Filmarea video de mai jos arată fără putinţă de tăgadă că votul a fost exprimat la vedere, deşi legea prevede explicit VOT SECRET pentru hotărârile care vizează persoane:

„(5) Consiliul local stabilește ca unele hotărâri să fie luate prin vot secret. Hotărârile cu caracter individual cu privire la persoane vor fi luate întotdeauna prin vot secret, cu excepțiile prevăzute de lege. Procedurile de votare vor fi stabilite prin regulamentul de organizare și funcționare a consiliului local. (Legea 215 a administraţiei Publice Locale, art. 45, alin. 5)”.

În materialul video de mai jos (sursa: roman24.ro), dezbaterea pe marginea proiectului 21 de pe ordinea de zi (conferirea titlului de Cetăţean de onoare către două persoane, din care una Laurenţiu Leoreanu) începe la minutul 23.17 iar votul la vedere, în toată splendoarea lui, poate fi văzut la min 24.44.

La începutul dezbaterilor, consilierul PSD Constantin Holban a cerut ca votul să fie exprimat pe articole (pentru fiecare din cele două persoane în parte, nu bloc). Imediat şi consilierul PNL Leonard Achiriloaie a propus un amendament cu votul „la grămadă”. Dar niciunul din cei doi, niciun alt consilier din sală, nici primarul şi – mai ales! – nici secretarul nu au adus în discuţie obligativitatea votului secret stabilit de lege, fiind vorba de „vot la persoană”.

Şedinţa mai are un vot la fel de nelegal pe un caz similar (un consilier local care va merge cu primarul la un congres prin Coreea de Sud cu tema „Pacea mondială) şi a început cu alte vreo 3 încălcări ale legii.
Votul nelegal, la vedere, arată graba subordonaţilor din punct de vedere politic ai lui Leoreanu de a satisface pofta şefului de a fi glorificat dar şi necunoaşterea legii de toţi cei implicaţi.

În condiţiile date, Prefectura este OBLIGATĂ fie să atace direct în contencios Hotărârea de Consiliu Local prin care a fost stabilită „onoarea” lui Leoreanu fie să ceară, printr-o procedură prealabilă, emitentului respectivului act administrativ anularea lui de urgenţă.

Prin felul în care CL Roman a votat acest proiect de hotărâre (şi cine ştie câte or mai fi fost aşa în ultimii ani) alesii locali din Roman (inclusiv primarul plus secretarul UAT) au arătat nu doar un profund dispreţ faţă de lege ci şi faptul că, din punct de vedere administrativ şi juridic, se poate vorbi de REPUBLICA GIROV (unde nu sunt recunoscute şi aplicate legile din România chiar de către administraţia locală).

Daniel VINCA / sursa video: roman.24.ro

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “NELEGAL, aşa l-au votat pe Leoreanu, cetăţean de onoare! Votul a fost la vedere deşi trebuia să fie secret! PROBA VIDEO

  1. Dar cand PSD-ul voteaza in parlament la vedere esfe legal ??????

    Admin: A spus cineva ca e ok cand PSD incalca legea?
    Pe logica comentariului dvs justificati hotia facand recurs la o hotie anterioara.

Lasă un răspuns