Negelschi a plecat din spital, JAPCA la parcare a rămas! 9 lei pentru 3 ore!

 

Chiar şi plecat din funcţia de director interimar al Spitalului Judeţean Neamţ, Liviu Negelschi dă un bobârnac PSD-ului care îl pusese în funcţie şi care se tot lăuda că în actualul mandat de guvernare (şi central şi judeţean) a tăiat total sau parţial taxe şi biruri.

După ce a bâjbâit mai acum un an taxa de parcare în spital, de inventase şi o taxă idioată de tranzit, fosta conducere a tăiat taxarea doar a drumului dintre cele două bariere dar a rămas stabilit că pacientul sau aparţinătorul care vine cu maşina la spital plăteşte parcarea la… 3 lei ora. Cât 3 franzele de 100 de grame.

Ia uitaţi frumuseţe de bonuri fotografiate acum câteva ore, şi la intrare şi la ieşire:

Da, 9 lei pentru nici 3 ore, că doar în România totul se rotunjeşte în defavoarea cetăţeanului.

Reamintim: preţul la parcările publice din Piatra Neamţ, cu plată sau la cea de la Hotelul Central (ca să dăm un exemplu cunoscut şi de medici şi de politicieni, ne referim la faptul că mai merg acolo la diverse conferinţe, în sălile special amenajate) este jumătate faţă de spital. Adică 1,5 lei ora! Minţi inteligente care au condus acest spital au ajuns la concluzia că e un lux mai mare să parchezi la spital decât la Hotel sau în parcările de lângă terase şi au stabilit acest preţ de zici că eşti în Londra. Minţi şi mai inteligente de politicieni au acceptat şi tolezează această JAPCĂ!

Iar celor care invocă necesitatea degrevării parcării prin acest preţ astrologic reamintim:
-azi parcarea de la spital era pe jumătate goală;
-un număr semnificativ din ma;inile parcate la spital aparţin medicilor, asistentelor, birocraţilor, elevilor de la Postliceală care fac practică, care parchează gratis şi care ar putea să-şi lase maşinile la parcarea suspendată de peste Cuiejdi (unde e tot gratis). Evident că ar putea cineva spune că pe Cuiejdi ar putea parca şi aparţinătorii. Corect! Dar când ai o urgenţă şi din motive evidente alegi să duci pacientul la spital cu maşina personală (dregrevând în acest fel şi Ambulanţa), nu te mai gândeşti decât să ajungi cât mai repede cu pacientul la Spital, apoi stai câteva ore cu cele mai negre scenarii în cap rezemând pereţii spitalului şi, la ieşire, primeşti… premiul: 9 lei pentru 3 ore!

Aceast[ japc[ nu a ap[rut de la sine! Merită felicitaţi directorii care au implementa-o şi au permis-o, membrii Consiliului de Administraţie (oare ei plătesc parcarea când merg la spital?) şi, evident, Consiliul Judeţean (şi partea legislativă şi cea executivă, cu atribuţii în numirea celor dinainte).

Apropo de culoarea politică de la actualul CJ: cum era sloganul ăla cu Guvernarea PSD care anulează taxe idioate?

Daniel VINCA

 

 

4 thoughts on “Negelschi a plecat din spital, JAPCA la parcare a rămas! 9 lei pentru 3 ore!

 1. Pai ce vreti daca CA-ul e condus de unul care zici ca vrea locul lui Iohannis, pe care, de altfel, il admira. Dupa ce ca spitalul ala mai are putin si isi da duhul, ca institutie publica si ca unitate spitaliceasca, consecinta fiind fuga efectiva a potentialilor pacienti catre orice alt spital din tara, te mai jupuiesc si parcagii. De parca ar fi parcare fe mall si toti vin fericiti. Rusine!

 2. corect mare mizerie cu parcarea asta de la spital si eu am platit saptamana trecuta 12 lei pt 4 ore de rezemat holurile de la spital ……….probabil banii incasati merg la diferite personaje care nu au treaba cu spitalul

 3. Tarif parcare Hotel Central Plaza
  2.50 Lei/oră
  Tarif orar:
  0-3min.=Gratuit
  3-30min.=1.25 Lei
  30-60min.=2.50Lei
  60-90min.=3.75Lei
  ș.a.m.d.

 4. Cică dacă-ți pune parafa cineva de la UPU pe tichetul de parcare nu plătești.

Lasă un răspuns