Nebunie la Paşapoarte! 400 de oameni, la coadă, la ora 7,30!

Circa 400 de oameni erau la rând, azi-dimineaţă la ora 7,30, la Serviciul Paşapoarte Neamţ, după cum relatează nemulţumiţii pe internet.
Ca în fiecare vară, cozile au început să apară de pe la mijlocul lui iulie, când s-au întprs acasă mulţi nemţeni care lucrează în străinătate, iar august – luna concediilor – este ideală pentru astfel de imagini care amintesc de cozile de pe timpul lui Ceauşeşcu.

“La pasapoarte Piatra Neamt Ora 7:30 Se poate asa ceva sunt 400 de oameni. Trebuie luate masuri”, spune Cip Danny, persoana care a postat fotografia care ilustrează acest articol.

Cei care comentează se impart în două tabere. Unii critică sistemul, birocraţia, autorităţile care nu găsesc soluţii la această problemă care care se repeat annual, ceilalţi spun că “boom”-ul este mult prea mare şi că ar fi cazul ca românii care lucrează afară să înveţe că astfel de documente pot fi preschimbate şi la ambasade sau consulate.

Cert este că unii nu-şi permit în timpul anului să meargă la consulate care se află la sute de kilometric pentru a nu-şi pierde jobul şi deja, şi în 2017, ca şi în anii trecuţi, oamenii vin cu noaptea în cap, cu copii de cîţiva ani după ei. Ba, ca să fie siguri că vor rezolva problema, unii din localităţi mai depărtate de Piatra Neamţ vin de pe la miezul nopţii, dorm cu copii în maşini, ca să prindă loc în faţă.

Iar faţă de cifra din titlu, capacitatea de prelucrare zilnică a documentelor de către Serviciul respective este undeva la jumătate.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Nebunie la Paşapoarte! 400 de oameni, la coadă, la ora 7,30!

  1. La inmatriculari auto se poate face programare online.De ce nu se aplica sistemul si la Pasapoarte?!

Lasă un răspuns