Neamțul, pe lista neagră a județelor cu cele mai multe incendii – 795, în patru ani!


harta-incendiiJudețul Neamț se situează în topul național al zonelor cu cele mai multe incendii, potrivit unei statistici realizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON. Pe aceeași listă neagră se regăsesc și județele Bacău, Suceava și Iași, dar și județul Prahova și municipiul București.
Raportarea a fost făcută pentru ultimii patru ani, perioadă în care în țară s-au produs 20785 de incendii.
Potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru SituaJii de Urgenfi (IGSU), anual, in România se produc, in medie, aproximativ 6.000 de incendii la locuinte, in urma cărora circa 180 de persoane își pierd viața. Practic, la fiecare două zile o persoană moare din cauza incendiilor produse în locuințe, dar au existat și cazuri în care familii întregi au pierit în flăcări, din cauza faptului că majoritatea incendiilor are loc pe timpul nopții.
Conform I.G.S.U., în perioada 1 octombrie 2012 – 30 iunie 2016 la nlvel național s-au produs, în locuințe, aproximativ 20.800 de incendii, cele mai multe dintre acestea fiind inregistrate în municipiul București (1.714) și în județele Suceava (1.013), Bacău (952), Iași (836), Neamț (795) și Prahova (793). În urma acestora au existat peste 1.680 de victime, dintre care 639 decedate.
Principalele cauze rămân în continuare coșurile de fum defecte sau nepurilate (32,9%), instalațiile electrice defecte sau cu improvizații (21,6%) și mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (12,9%).

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.