Neamț: USR doar 15 organizații locale într-un județ cu 83 de orașe și comune!

USR a s-a clasat pe locul 3 în județul Neamț (pe locul 1 în capitala de județ) având doar 15 organizații locale – această dezvăluire este făcută de Radu Samson, fost președinte al „salvatorilor” din Neamț, demisionar în plină campanie electorală care sâmbătă a predat mandatul noului lider ales, deputatul Iulian Bulai.

Samson spune că ar exista și 6 grupuri de inițiativă, ceea ce ar însemna 1-2 oameni, poate 3, într-un astfel de grup local, pentru că că de la 67 în sus ar putea fi constituit un Birou Local, deci s-ar putea vorbi de organizații în sens statutar…

<<Sâmbătă 15 iunie s-a încheiat mandatul meu de președinte al Filialei Județene USR Neamț.
Mi-am încheiat mandatul prin demisie pentru că era momentul să trec la o nouă etapă. (…)
După cele 18 luni în care am ocupat această funcție , între 9 decembrie 2017 și 15 iunie 2019, cifrele sunt următoarele:
220 de membri
15 filiale locale + 6 grupuri de inițiativă
35.000 de semnături în campania #FaraPenali

200 de delegați în secțiile de votare la „Referendumul pentru familie”
480 de delegați în secțiile de votare la alegerile europarlamentare
32.474 de voturi pentru Alianța 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare.
Acestea nu sunt doar rezultatele mele personale. Sunt rezultatele muncii unei întregi echipe. Cu această ocazie le multumesc tuturor colegilor din USR Neamț și în mod special colegilor din echipa vechiului Birou Județean al USR Neamț: Ovidiu Stoian, Gheorghe Sauciuc, George Iortoman, Bogdan Sava și, spre final, Ioan Arsintescu>>, spune Samson.

În județul Neamț sunt 5 orașe și 78 de comune, deci 83 de UAT-uri. De obicei, un partid nou își organizează printre primele filiale locale pe cele din orașe. E și un bazin electoral mai mare, oamenii sunt mai deschiși la nou și e vorba și de poli de influențare zonală. Dacă USR Neamț a mers pe schema clasică, ar rezulta că din cele 15 organizații exietente, 5 sunt urbane și restul de 10 sunt în mediul rural. 10 organizații la 78 de comune ar însemna circa o organizație la 8 comune…
Oricum, dincolo de repartizarea pe urban/rural, cert este că USR Neamț confirmă prin vocea fostului președinte județean (rămas președinte la Roman) că are doar 15 organizații la 83 de orașe și comune.

Tot Samson explică faptul că în urmă cu 18 luni (când a luat el organizația de la iulian Bulai căruia acum i-a predat-o iar) a găsit… 4 organizații locale: Este, pentru mine și colegii mei, un moment al unui bilanț foarte bun. În decembrie 2017, când am preluat conducerea filialei, USR Neamț avea 48 de membri, 4 filiale locale și obținuse la alegerile parlamentare din 2016 un număr de 7269 de voturi”.

Rămâne de văzut ce rezultate va obține USR la Neamț (chiar și în ipoteza că va mai înființa câteva organizații locale) în condițiile în care în atâtea zeci de localități nu are nici măcar un Birou Local, adică oarecum cam jumătate din lista completă pentru candidaturi la Consiliul Local…

Click pe insertul de mai jos pentru a citi mesajul integral al lui radu Samson:

D.V.

 

Lasă un răspuns