Neamț, tu ce faci pentru generația viitoare? / SCRISOAREA DESCHISĂ A PREȘEDINTELUL PNL NEAMȚ, Mugur COZMANCIUC

cozmanciuc 

Miza acestei campanii este eliminarea un sistem care ignoră problemele oamenilor!

Ne-am săturat de promisiuni și vorbe. Românii nu mai au încredere, bătrânii nu mai au sprijin, familiile sunt lipisite de resurse, iar tinerii de oportunități. România suferă! Nemțenii suferă!

Un nivel ridicat al șomajului, salarii mici și pensii insuficiente. Spitale murdare în care ți-e frică să ajungi. Școli nesigure, în care nu știi ce o să învețe copilul tău. Totul se scumpește, doar veniturile scad. Spaga și corupția rămân constante. La televizor ni se promit: pensii protejate, taxe mai mici, egalitate socială și un lider profetic menit să ne unească. La fel ni s-a promis din 1990 încoace.

Prin această scrisoare mă adresez vouă, cei care vă amintiți de promisiunile deșarte ale ultimilor 15 ani. Mă adresez vouă cei care nu vă vindeți votul pentru o sticlă de ulei, dar și vouă cei care din neîncredere sau dezgust ați ales să nu mai alegeți.

Pe 2 și 16 noiembrie 2014 avem o nouă șansă. Miza acestui vot este sa eliminăm un sistem care ignoră problemele oamenilor. Fiecare vot, deși aparent doar o picătură într-o mare mult prea tulbure, este esențial. Pentru că inamicul nu este o persoana ci un sistem. Nu şi-a prezentat niciodată candidatura, dar a fost mereu ales, fiind încă la guvernare. Este o bătălie împotriva nepăsării, iar voi sunteți unica barieră. Doar voi, picătură cu picătură și vot cu vot, puteți spune nu nepăsării. Puteți da un nou sens acestei regiuni și noi oportunități județului Neamț.

Pentru următorii 10 ani avem nevoie de stabilitate, predictibilitate și respect. Avem nevoie de un proiect în centrul căruia se află comunitatea: locuri de muncă, premise pentru dezvoltarea mediului de afaceri cinstit, infrastructură durabilă, corectitudine față de cetățean și repartizarea echitabilă a fondurilor. Într-un cuvânt, avem nevoie de: normalitate.

Cred că este momentul, acum ori niciodată, să alegem un exemplu de bună practică și nu un sistem în care nepăsarea față de problemele reale este cuvântul esențial. Eu voi vota pentru a reda demnitatea acestui județ și încrederea nemțenilor în șansele lor aici, acasă. Eu voi vota din convingere și nu doar pentru ca așa s-a stabilit la București. Eu, voi vota pentru că am văzut, cu ochii mei, ce a realizat Klaus Iohannis în Sibiu: cea mai mică rată de șomaj din țară, capitală culturală europeană și, cel mai grăitor, mandate succesive, din primul tur, ce stau dovadă a ”lucrului bine făcut”.

Vă invit și pe voi, indiferent de opțiune, să participați la vot, și să alegeți realitățile demonstrabile în locul promisiunilor mincinoase! Fac un apel la voi, cei care nu vă vindeți, să votați pentru ceea ce este Neamțul cu adevărat: lăcaș de cultură, pământ plin de resurse, oameni vrednici și o comunitate cu suflet. Fac un apel la voi, cei care credeți ca Neamțul a primit cu mult mai puțin decât merită: investitori, locuri de muncă, infrastructură majoră care să ne lege rapid de restul țării, profesionalizarea resursei umane și oprtunități pentru tinerii nemțeni de a câștiga bine, muncind, chiar la ei acasă.

Eu susțin că avem nevoie o schimbare majoră a modului în care sunt finanțate partidele și campaniile electorale, avem nevoie de o schimbare a modului în care noi politicienii îi ascultăm pe oameni și din acest motiv vă invit ca împreună să aducem nevoile voastre pe agenda națională.

România lucrului bine făcut începe cu tine! Dă-i o șansă, oferă un vot pentru România normală! Să facem ca lucrurile să mergă ceas și în Neamț!

La dispoziția dumneavoastră,
Mugur COZMANCIUC
Președinte PNL Neamț

 

Lasă un răspuns