Neamț: Razii de amploare, amenzi fără număr, Poliția a dat iama la nuntă!

Poliția Neamț se mobilizează cu zel în acțiunile de prevenire Covid, astfel că în ultimele zile a remis mai multe comunicate în care e vorba de număr de acțiuni, amenzi multe și chiar de vigilența de a sancționa evenimentele private care sunt organizate deși o Hotărâre CJSU interzice astfel de acțiuni la restaurante, terase, corturi.
Astfel, sâmbătă noaptea, forțe ale Poliției au descins la o nuntă la Tarcău și după ce au făcut inventarul nuntașilor au splicat și o amendă administratorului spațiului comercial.

Mai jos, comunicatul respectiv al IPJ Neamț:

<<La data de  17 octombrie, începând cu orele 22.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituțiile cu atribuții de control, au acționat, atât în uniformă, cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoVid-19 și a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 64 din 2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.

Pe raza municipiului Piatra Neamț au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 4,476 de lei. Totodată, a fost oprită activitatea unui club, întrucât nu respecta prevederile prevăzute în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 64/2020, privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.

Pe raza municipiului Roman, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare de 6.000 de lei, pentru organizarea a două evenimente private, respectiv o cumătrie și o onomastică.

Pe raza orașului Tîrgu Neamț au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020,în valoare de 8.000 de lei, dintre care 3 au fost aplicate pentru nerespectarea interdicției de a organiza evenimente private și de a limita programul de funcționare până la ora 23.00. În cazul celor 3 societăți comerciale, activitatea a fost oprită întrucât nu au fost respectate prevederile art. 6, din Anexa 3 a H.G: 865/2020.

De asemenea, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe raza localității Tarcău, la o societatea comercială, ar avea loc un eveniment privat, respectiv o nuntă, lucru ce contravine noilor măsuri de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de CoVid 19. În acest caz, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențioanl conform Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Reamintim tuturor că obiectivul nostru nu este acela de a sancționa, ci de a veghea la respectarea legii, însă abaterile de la prevederile legale în vigoare nu vor fi tolerate.

Facem apel către cetățeni să respecte măsurile necesare prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-COV-2, precum purtarea măștii de protecție, dar și păstrarea distanțării fizice pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru protecția celor din jur!>>.

V.N.
foto – arhivă

Lasă un răspuns