Neamț: Pro România mușcă din PSD!

Deși PSD Neamț a validat într-o ședință BPJ candidaturile actualilor primari ai săi pentru alegerile locale din 27 septembrie, suprizele nu sunt excluse. Ba tot mai multe voci vorbesc despre posibilitatea ca unii primari acum PSD să candideze din nou, dar cu alte partide. „Știu eu vreo 3-4…”, „Și eu vreo 3. Or fi aceiași” – cam așa se discută între politicieni, jurnaliști etc cu privire la acest subiect.
Iar un prim semn poate fi serialul de aprecieri în favoarea Pro România Neamț sau a liderilor și candidaților din partidul lui Ponta care începe să fie tot ma vizibil, inclusiv cu mesaje care vin de la primari PSD sau din „bula” acestora.

În urmă cu 2 zile, pe facebook apărea un mesaj interesant:

Pentru cei care nu știu, imaginile sunt dintr-un stand din Piața Centrală din Piatra Neamț iar Ferma State este din Cândești și aparține familiei primarului PSD din respectiva comună, Daniel State. Din informațiile noastre, de respectiva afacere se ocupă soția și fiicele primarului, inclusiv de promovarea pe internet/facebook.
State este la al doilea mandat de primar și a ajuns în fruntea administrației locale în 2012, în vară. Tot în 2012, în toamnă a ajuns deputat și Liviu Harbuz, cel cu „vizita importantă și foarte dragă nouă”, în colegiul 3 Deputați Neamț, din care făcea parte și comuna Cîndești.
Medic veterinar de profesie, cu experiență în managementul agricol (a fost anterior secretar de stat la Ministerul Agriculturii, a fost implicat în negocierile României de la Bruxelles pentru politici agricole), Harbuz i-a sfătuit mereu pe cei din Colegiul 3 (dar nu numai) să dezvolte ferme agricole integrate (agronomie și zootehnie). Nu este exclus ca Ferma State să fi luat ființă și grație sfaturilor lui Harbuz, astfel că acest mesaj de acum nu pare deloc unul întâmplător.

Dacă de la primarul State spre Harbuz (coordonatorul Pro România Neamț și candidatul acestui partid pentru funcția de primar de Piatra Neamț) mesajul de apreciere (susținere) vine cu mantă, prin intermediul familiei, mai jos, un exemplu și mai clar:

Titi Păduraru e primarul comunei Dochia, tot din fostul Colegiu 3, dar el a ajuns primar în 2016, an în care la scurt timp s-a încheiat și mandatul de deputat al lui Harbuz. Iar „distinsa doamnă senator Emilia Arcan” și-a anunțat recent demisia din PSD, înrolarea în Pro România și candidatura din partea acestui partid pentru funcția de președinte CJ Neamț (deținută acum de Ionel Arsene, președintele PSD Neamț).
Întâmplător sau nu, 8 din cele 39 de imagini din albumul foto Remember 2019 postat de Păduraru sunt de pe scenă, cu el alături de senatoarea Arcan, acum candidat Pro România.
Dacă e vorba de o coincidență se va vedea în curând, la depunerea candidaturilor, sau poate chiar mai devreme. Conform legii, consilierii locali își pot pierde mandatele dar primarii nu dacă sunt excluși din partidele cu care au candidat acum 4 ani, deci există șanse mari ca în perioada următoare să apară în spațiul public și alte clarificări cu privire la permutările unor primari de la un partid la altul.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns