Neamț: Pro România anunță părăsirea alianței anti-PSD! „PNL nu a respectat înțelegerile!”


Alianța județeană de la Neamț care grupa PNL-USR/PLUS-PRO ROMÂNIA-PMP (practic o majoritate anti-PSD în CJ) se destramă înainte de a reuși să pună vicepreședinții la CJ și viceprimarii la Primăria Piatra Neamț.
Printr-un comunicat de presă remis în urmă cu câteva minute, Pro România Neamț anunță că se retrage din această alianță și arată cu degetul spre PNL. Comunicatul de presă reamintește și de situația creată în urma declarării definitive, de Curtea Supremă, a lui Liviu Harbuz ca incompatibil.

<<COMUNICAT PRO România Neamț

Urmare alegerilor locale din 27 septembrie 2020, partidul PRO România a înțeles să facă parte dintr-o alianță politică la nivelul județului Neamț alături de PNL și USR, o alianță stabilită în baza unor obiective clare și fără echivoc.

Întrucât unul dintre parteneri (PNL) nu a respectat înțelegerile stabilite împreună, PRO România anunță că se retrage din această alianță.

Am dori să mai aducem la cunoștința presei și opiniei publice situația prezentă la nivelul conducerii PRO România, Filiala Neamț:

1. În data de 15.12.2020, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Contencios și Fiscal s-a pronunțat definitiv în dosarul nr. 5849/2/2013, constatând starea de incompatibilitate a domnului Liviu Harbuz (ales consilier local în Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț în urma alegerilor din data de 27 septembrie 2020).

Drept urmare, acesta își va depune demisia din această funcție luni, 21.12.2020, la registratura primăriei Municipiului Piatra Neamț, urmând să fie înlocuit în Consiliul Local de următorul consilier de pe lista de supleanți, respectiv de domnul Mihai Trofin.

2. Liviu Harbuz va rămâne în continuare coordonatorul organizației județene PRO România.

3. Strategia în vederea realizării alianțelor politice la nivel de Consiliu Local și Consiliu Județean va fi stabilită, în continuare, doar în interesul nemțenilor.

Biroul Permanent Județean PRO România Neamț>>, menționează comunicatul respectiv.

În actualele condiții, PNL, USR și PMP pot realiza în continuare o alianță la CJ, ce e drept, la limită, având cu un consilier mai mult decât o eventuală alianță PSD-Pro România.
Dar dacă s-ar răzgândi, de exemplu, și PMP, deja PSD ar putea avea o majoritate (PSD plus sateliți) încă 4 ani la CJ.
Situația devine și mai interesantă și complicată la CL și Primăria Piatra Neamț unde sunt și 2 consilieri ALDE. ALDE a început procesul de fuziune cu Pro România dar acest proces nu e finalizat…

D.V.

Comentarii Facebook

7 thoughts on “Neamț: Pro România anunță părăsirea alianței anti-PSD! „PNL nu a respectat înțelegerile!”

 1. Pfoai!… Și ce mai rupea Harbuz cămașa de pe el înainte de alegeri că nu se va alia niciodată cu PSDul lui Arsene!!!!! Și acum îi duce voturile cadou lui Arsene să poată pune ăla ce vicepreședinți vrea la județ și ce viceprimari vrea muschiul lui la Piatra!
  V-ați prins, asta a fost șmecheria! Să ia voturi care nu mergeau la PSD și să le ducă Harbuz la PSD!
  Ce cacealma sinistră!

 2. Care “Birou Permanent”? Eram la masă cu unul din ei când a primit mesajul și i-a căzut fața 🙂

 3. Acest harbuz are o emisiune despre caini la un post de radio. N-a invatat nimic de la aceste sincere patrupede. In domeniul in care activeaza el, exista o boala care se numeste JIGODIE !!
  QED.

 4. Intre PSD si PNL nu este nici o diferenta.

  Nu va mai lamentati atat.

  PNL a administrat acest oras in ultimii 6 ani.S-a facut ceva?NIMIC.

  Se va face ceva?NU cred.NU are cum.NU are cine.Carabelea in nici un caz.El nici nu conduce Primaria de facto.

  Uitati-va ce proiecte de ”dezvoltare”sunt….doar proiecte de 2 bani irelevante,neimportante care nu sunt decat o risipa a banilor de la UE cu parcuri la 10 km de oras ,becuri si niste amarate de piste pentru biciclete.NIMIC important.Doar umplutura pentru”comisioane”facute repede de firmele de ”casa”..

  Aceste ”proiecte”ridicole sunt potrivite comunei Girov.

  Singurul care a schimbat fata acestui oras a fost Pinalti.Daca nu era el nu s-ar fi facut NIMIC .Piatra Neamt ramanea tot o comuna mai mare.

 5. Un om fără valoare morala, vor ajuta PSD sa prindă ceva funcții. 🤦🏻‍♂️

Lasă un răspuns