Neamț: Drum național surpat pe jumătate din lățime! Se circulă pe un singur sens iar șefii județului sunt plecați!

O nouă porțiune din Drumul Național Bicaz-Poiana Largului s-a surpat în urmă cu câteva zile, anunță tvmneamt.ro care vine și cu fotografii de la dezastrul respectiv.

Intervenția celor de la Drumuri Naționale (director DRDP Iași – Ovidiu Mugurel LAICU) s-a limitat la a marca locul cu o balustradă ruginită și atât, circulația desfîșurându-se acum pe un singur fir.

Această alunecare de teren a avut loc cu un kilometru înainte de viaduct. Pe același drum, cu câțiva kilometri mai aproape de Bicaz, la Hangu sunt alte alunecări de teren care au transformat o porțiune într/un fel de lanț cu dâmburi iar intervenția autorităților s-a limitat, de ani de zile,  la a impune restrictii de viteză, de maxim 30 km/h, chiar de maxim 10 km/h.

Pe celălalt drum național care duce spre Durău via Poiana Largului (Tg Neamt – Pipirig – Poiana Largului) sunt de asemenea semnalate în mod constant alunecări de teren. La Durău nu se poate ajunge nici pe drumul județean numit și Axial (Izvorul Alb – Bicaz), deși sunt fonduri alocate prin PNDL, CJ Neamț nereușind până acum nici să scoată măcar lucrarea la licitație.

Practic toate drumurile care duc spre Durău dinspre Sud și Est sunt în stare deplorabilă, fapt care condamnă stațiunea și pe operatorii de turism din zonă la moarte lentă, cu concursul evident al autorităților guvernamentale și județene care se dau la fund în astfel de situații, apărând în public doar pe la zile de comune sau prin postări pe facebook unde se laudă cu alte proiecte trimise spre aprobare în timp ce cele deja finanțate zac prin sertare, cu licitații bulibășite sau cu alte serioase controverse.

Despre directorul Laicu de la DPDR Iași se spune că este un protejat al lui Ionel Arsene (președintele CJ neamț și al PSD Neamț). Arsene stă prin județ câtev maxim 2-3 zile pe săptămână, în rest prezența fiindu-i semnalată mai mult pe la București. Prefectul PSD al județului Neamț, Daniela Soroceanu (numită pe criteriu Videle, adică pentru calitatea de yes-man în fața lui Arsene) este în concediu.

Mai multe despre ruperea Drumului Național de la Poiana Largului, în tvmneamt.ro.

D.V. / sursa foto: TVM Neamt

Comentarii Facebook

One thought on “Neamț: Drum național surpat pe jumătate din lățime! Se circulă pe un singur sens iar șefii județului sunt plecați!

  1. Nesimtiti. Nu doar ca nu fac nimic pentru judet, dar lasa sa se deterioreze tot ce mai statea in picioare.

Lasă un răspuns