Neamț: Biscuiți BOLȚARI CU GUST DE CARTON dați elevilor în Programul Cornul și Laptele

Curg reclamațiile din tot județul despre gustul și consistența unor biscuiți „speciali” dați elevilor de la școlile din județul Neamț în cadrul Programului care le asigură o gustare. Nu mai știm dacă e păstrată denumirea clasică de „Cornul și Laptele” – între timp a apărut și anexa Mărul – dar biscuiții care ajung de câteva zile la elevi au intrat deja în legendă. Elevi, profesori și părinți deopotrivă spun că aceștia sunt total necomestibili, că sunt ba foarte tari („ca bolțarii”), ba au un gust ciudat („ca de carton”).

Făcând haz de necaz, prin cancelarii se tot fac fel de fel de ironii, inclusiv că pe timpuri ar fi fost buni de construit cetăți, că nu ar fi trecut nicio ghiulea dușmană prin ziduri realizate cu astfel de materiale de construcție produse în fabrici de patiserie.

Conducerile școlilor au tot reclamat – ba la CJ Neamț, instituția care gestionează programul pe județ, ba la distribuitori, ba la producători dar, în buna tradiție românească, li s-a răspuns robotic că „vom vedea” dar „bolțarii respectivi” ajung în continuare în școli pe post de biscuiți.

Reamintim că județul Neamț este unul dintre cele în care programul Cornul și Laptele nu a demarat odată cu începerea cursurilor noului an școlar (ca în multe alte județe) ci abia de câteva zile.

Cât privește misterul biscuiților numai buni de oferit dușmanilor, informații neoficiale spun ceva despre un nutriționist care ar fi impus o rețetă absolut bio, doar cu apă și făină inegrală (fără unt, amelioratori etc). Mai în glumă mai în serios, cei de la țară compară rezultatul cu un fel de fiertură de tărâțe folosită pe post de hrană pentru animale.

Unii dintre profesori, sătui de reproșurile părinților, ne-au rugat să transmitem o propunere celor implicați (CJ, producători, distribuitori): să meargă la școlile din județ și, timp de câteva zile, să mănânce numai ce primesc elevii. „Nu le dăm doar o porție, le dăm biscuiți cu sacul. Elevii refuză efectiv să-i ia și au dreptate, biscuiții sunt absolut necomestibili”, a fost mesajul venit din teritoriu.

Iar reacțiile unor părinți sau bunici sunt mai mult decât elocvente:

„Eu nu am gasit pe ambalaj producatorul! Ar trebui trecut in caietul de sarcini conditia eliminatorie ca ofertantul sa aiba copii ! Biscuitii aia sunt nu doar foarte tari, dar au un gust groaznic!Probabil sunt sanatosi ca reteta ,dar copiii nu ii vor manca.Pacat”.

„Sunt îngrozitori,parcă ar fi făcuți din rumeguș.”

„O bataie de joc…”

„Sunt groznic de rai chiar am ramas surprinsă de asa ceva”

D.V.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Neamț: Biscuiți BOLȚARI CU GUST DE CARTON dați elevilor în Programul Cornul și Laptele

  1. Dar oare nu se poate face reclamații la protecția consumatorului?
    Noi îi aruncăm la gunoi. Un măr foarte mic și vestejit a adus copilașul meu doar o dată… Deci cum se pot rezolva aceste nereguli??

  2. Cred ca puscariasii lui Tudorel Slugarel primesc mancare foarte bună pe linga acesti copiii care sunt viitorul României! Acesti biscuiti sa le dea parlamentarilor, ca ei merită bataia asts de joc!

  3. Copilul meu nu ii poate manca sunt foarte tari si nu au nici un gust… mai bine nu le mai dati. Bataie de joc… tărâța mananca porcii

Lasă un răspuns