Neacşu, despre Arsene: “Trofeu al Statului Paralel! Nu cred în coincidenţe!” VIDEO

Ionel Arsene ar fi un trofeu al DNA (ca parte a Statului Paralel) iar PSD-ul, chiar şi de la nivel central, este solidar cu şeful social-democraţilor nemţeni în situaţia deloc plăcută în care se află acesta, acum (arestat pentru 30 de zile). Acesta a fost mesajul transmis chiar la Piatra Neamţ, de Marian Neacşu, secretarul general PSD, considerat mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în partid, în acest moment.

„Probabil că ar trebui citită în această cheie (a susţinerii n.r.) inclusiv prezenţa mea aici. Am ţinut în mod deosebit să fiu prezent la nivelul organizaţiei nemţene nu numai pentru o îmbărbătare formală ci pentru faptul că trebuie să dovedim susţinere şi solidaritate faţă de colegul şi prietenul nostru, Ionel Arsene“, a precizat Neacşu.

Întrebat dacă, în acest moment, Arsene este un inculpat ca oricare altul sau un trofeu, Neacşu a răspuns clar: <<Părerea mea este că mai degrabă ar putea să fie socotit un trofeu. Mi-e greu să înţeleg – evident că am foarte puţine cunoştinţe ce se întâmplă în dosarul ăla spre deloc, că nu am de unde, în afară de ce am văzut în presă – dar pentru o faptă care se pare că s-ar fi petrecut cu multă vreme în urmă, dacă s-ar fi petrecut, să fii întâi chemat în calitate de suspect şi apoi să şi ai de a face cu o propunere de arestare preventivă, pentru o faptă veche, nu mi se pare cea mai potrivită abordare. Cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă (…), Ionel Arsene a avut o serie de poziţii foarte-foarte serios argumentate împotriva a ceea ce noi numim “Statul paralel”>>.

Cât priveşte faptul că reţinerea şi propunerea lui Arsene au venit fix după ce liderul PSD Neamţ a cerut foarte ferm debarcarea fostului premier Tudose, Neacşu a răspuns la ferm de tranşant: <<Mi-ar place să cred că este doar o coincidenţă. Nu, nu cred în coincidenţe!>>.

Neacşu a mai precizat că tocmai în această direcţie sunt canalizate eforturile PSD, ca România să redevină un Stat de Drept: <<Legat de această definire a Statului paralel, dincolo de Rezoluţia pe care noi am adoptat-o la Caraş şi pe care eu am prezentat-o public, noi ne dorim ca România să intre înapoi în starea de Drept, în acel Stat de Drept pe care unii îl clamează dar ei nu duc lucrurile către aşa ceva. Inclusiv ieri, după cum bine cunoaşteţi, a avut loc o dezbatere în Parlamentul European promovată de reprezentanţii populari şi ecologişti şi luările de poziţie de acolo nu au mai fost foarte defavorabile României. Deci, cred că Europa începe să înţeleagă, încet-încet, cum au stat lucrurile în România>>.

Mai jos, în format VIDEO (TURN TV), declaraţiile integrale date joi de Neacşu la Piatra Neamţ, în care veţi regăsi şi pasajele de mai sus (min 0-11):

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns