Nas rupt, ochi vânăt! După fotbal, ca după box!

Aşa arăta azi Ionuţ Bofan, fundaşul echipei Bradul Roznov după ce ieri, în timpul meciului cu Cimentul Bicaz, un duel aerian s-a soldat cu un cot primit în faţă, în nas şi în ochi.

Incidentul a avut loc în minutul 61 al meciului arbitrat de Paul Meterciuc, Bofan a ajuns apoi la Urgenţa Spitalului şi azi a aflat că ar fi bine să meargă la o clinică din Iaşi, pentru operaţie.

Imaginea acestuia vorbeşte de la sine: în afară de vănătaia de sub ochi, radiografia la nivelul nasului a dus la diagnostic cu fisuri şi fracturi.
„Mai mulţi oameni din sport mi-au recomandat să fac operaţia la Iaşi, mai ales că ar fi vorba şi de o aşchie de os care trebuie extrasă. E rupt în vreo două locuri. Am înţeles că operaţia o să coste 2000-2500 lei”, spune fotbalistul.

Acesta este uimit şi de indulgenţa şi comportamentul arbitrului: „I-a dat doar catonaş galben, deşi era la câţiva metri de fază, a văzut cum atacul a fost intenţionat, adversarul meu nu a avut treabă cu mingea, a sărit direct cu cotul în figura mea. După meci a spus că face raport suplimentar despre faza respectivă dacă primeşte atunci, pe loc, confirmare medicală, de parcă cineva îţi dă toate documentele astea pe loc, că se grăbeşte arbitrul”.

Imaginile de mai jos sunt concludente:

Supărarea celor din echipa Bradul Roznov e cu atât mai aplicată cu cât, în urma respectivei faze, Bofan a fost scos cu targa de pe teren, plin de sânge şi dus la Urgenţă. Iar pentru cei care nu ştiu cât de greu e să ţii o echipă chiar şi în Liga a 4, se impune precizarea că o brigadă de arbitraj costă gazdele, ca barem plus decontarea transportului, vreo 1000 de lei.

Cert este că agresiunea a făcut, în limbaj sportiv, parte din joc. Chiar şi aşa un astfel de incident (precum faza în care Cristian Cojocaru, de la Cimentul Bicaz, şi-a făcut KO adversarul) nu este de dorit pe stadioanele de fotbal, cu atât mai mult cu cât antrenorii şi specialiştii din fenomen se plâng de faptul că „nu mai vin copii cum veneau odată la fotbal”.

În ciuda încercărilor noastre de a da şi de fotbalistul care a expediat lovitura şi de a-i lua un punct de vedere, nu am reuşit acest lucru. Dacă va dori să vină şi Cristian Cojocaru cu o precizare legată de incidentul în care roznoveanul a fost victimă, vestea.net o va găzdui cu promptitudine. Şi poate are şi AJF ceva de spus…

D.VINCA

cop fotbal

One thought on “Nas rupt, ochi vânăt! După fotbal, ca după box!

  1. Cred ca articolul este putin exagerat , ca de altfel intreaga poveste … Clubul nostru si jucatorul Cojocaru Cristian va asigura ca nu a existat nici cea mai mica urma de intentie in acest incident petrecut in timpul meciului de la Roznov. Este dupa parerea noastra un accident nefericit pe care il regretam,care nu ne caracterizeaza si la care, din nefericire am fost partasi. Meciul a fost unul fara incidente, arbitrajul a fost corect, iar dinamica fazei respective a facut ca cei doi jucatori sa se ciocneasca, din pacate cu urmari de nedorit pentru jucatorul gazda. Sunt lucruri care se pot intampla intr-un joc sportiv in care contactele nu lipsesc.. Ne cerem scuze pentru cele intamplate..

Lasă un răspuns