Muzică de Oscar, aplauze ca-n filme! Vacanțe Muzicale, seara 3

Marți la Turnul lui Ștefan, Vacanțele Muzicale 2019 au adus în fața spectatorilor un recital dedicat muzicii de film, un concept gândit și realizat de compozitorul Andrei Tudor și prezentat cu sprijinul Bandului și al Orchestrei.

A fost o muzică de Oscar (multe din filmele ale căror imagini au rulat în fundal primind prestigiosul premiu, chiar și pemtru coloana sonoră) iar aplauzele cu care au răsplătit spectatorii prestația artiștilor au fost, fără exagerare, ca-n filme.

Fără a minimaliza în vreun fel nivelul artistic al serii – ba dimpotrivă! – primele două albume foto sunt dedicate, de astă dată, lor, spectatorilor. Poate așa vor înțelege și cei câțiva care au chiulit la materia „7 ani de acasă”, că șușotelile lor sau patrupezii cu care se însoțesc la concerte de muzică clasică sunt din alt film…

Un prim album suprinde, în general aplauzele:

Aceeași oameni care în imaginile de mai sus își înroșesc palmele ca recunoștință și tribut adus artiștilor pot fi văzuți, în fotografiile de mai jos, urmărind cu atenție – cu maximă atenție! – spectacolul. Unii dintre ei au fost surprinși de aparatul foto chiar în poziția cu o mână sub bărbie, atitudine mai mult decât elocventă:

Și dacă implicarea organizatorilor (Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare și Consiliul Județean Neamț) este mai mult decât evidentă, dacă talentul și strădania artiștilor țâșnesc cu fiecare notă muzicală, mai jos venim cu un alt album cu imagini care desenează un alt efort. E vorba despre lumini, culoare, despre felul în care scena completează, ca imagine, sunetele care binecuvântează…

La final, alte câteva imagini din spectacolul serii de muzică de film…

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns