Mutu (PNL) îngenunchează pe Puică (PSD)! Alegerile de la Borlești în cifre și procente…

Teoretic, alegerile din 9 iunie de la Borlești ar trebui să echivaleze cu ieșirea din viața politică a fostului primar de Borlești dar și un cartonaș galben pentru „strategii” din spatele lui care au determinat conducerea PSD Neamț (după cum se lăudau chiar ei la acea vreme) să renunțe la primarul în funcție pe care îl avea (George Mutu).
În cifre și procente seci, scorurile obținute la votul pentru primar consemnează un KO sec pentru Puică și pretinșii PR-iști și influenceri ciudați care au bântuit prin campanie pe la Borlești.

Diferența pro-Mutu a fost de peste 900 de voturi față de Puică, atât la voturi nominale cât și la procente, actualul primar obținând aproape dublu față de Puică.

La CL ecartul s-a mai diminuat un pic. Dar și așa, PNL (echipa Mutu) consemnează 9 mandate din 15, adică o majoritate confortabilă. PSD obține doar 5 mandate, iar un alt mandat a fost obținut de AUR.

În rest, rezultatul rămâne unul de manual. Puică a fost branduit și în ultima parte a mandatului său (2023-2024) și în ultimii 4 ani dar mai ales în campanie pe modulul „gălăgie”. I-au dat linie dar i-au ținut și trena fel de fel de personaje ciudate. Ba unii care de la o oră la alta (ca într-un film despre dedublare de personalitate) sunt ba PR-iști, ba consultanți la partid, ba ziariști cu decibeli. Ba de alții cu certe probleme de limbă și cultură și cu ipotetice probleme „la mansardă”, trimi;i prin comună și pe la Primărie pentru a-l șicana pe Mutu cu fel de fel de live-uri făcute, parcă, pentru un auditoriu cretinoizat.

Iar borleștenii au reacționat previzibil: au sancționat ipocrizie și impostura.

Urmează 4 ani în care Mutu are toate șansele să presteze un primar de primar și mai bun.
Iar PSD să-și facă (sau nu) curățenie în propria ogradă infestată (politic sau la nivel de concepție) de fel de fel de trepăduși habarniști.
Și să tragă (ca toate celelalte partide din Neamț) niște concluzii legate de selecția, pregătirea și desemnarea candidaților.

Ca fapt divers. Comparând cifre pe UAT-uri (ce avem la dispoziție, de la mărețul AEP care nu centralizează pe comune/orașe și voturile pentru CJ), rezultă că la votul pentru Primar, PSD a pierdut la Borlești mai mult decât plusul cu care a câștigat Piatra Neamț. Dar evident că există o magnetizare (cu marja de plus/minus) de la vot primar la vot CJ iar Borlești este o comună mare dar, totuși, ca populație, de vreo 8 ori (și) mai mică decât Piatra Neamț.
Interesant, nu?

D.V.